Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A început procesul șoferului din Alba care a condus beat și a ucis trei tineri: Eduard și-a recunoscut vina. Atmosferă încărcată

Publicat

Pe holul Judecătoriei Alba Iulia starea de tensiune aproape că era palpabilă. Mai multe familii îndurerate așteptau să intre în sala de judecată. S-a întâmplat joi, 21 martie, la prima ședință de judecată în cazul accidentului groaznic de pe DN 1, de la Oiejdea, în urma căruia trei tineri au fost uciși. 

În jurul orei 14:40, rând pe rând, familiile, rudele și prietenii celor trei tineri uciși, Bogdan, Adrian și Daniel, și-au făcut apariția. Era pentru prima dată când aceștia urmau să se întâlnească cu Eduard Palko, tânărul care s-a urcat beat la volan și a provocat teribilul accident. 

Pe de o parte, mame, tați, frați și bunici au ajuns la instanță însoțiți de avocat. S-au așezat în fața sălii de judecată și au așteptat ca prima ședință să înceapă.

Mulți dintre ei au luat calmate, deoarece nu știau dacă vor avea putere să reziste la proces. În orice moment, situația putea să escaladeze. Mai mult de atât pentru a media și a preveni un conflict, la proces a venit și Călin Pădurean, unul dintre reprezentații romilor din Alba.

Rudele vizibil afectate

Mama unuia dintre cei trei tineri uciși a stat de vorbă cu reporterii alba24.ro, înainte de proces.

Vizibil afectată acesta a spus, printre lacrimi că a luat calmante înainte de proces. Nu știa cum va reacționa când îl va vedea pe cel care i-a ucis în accident copilul.

Nu îl voi putea ierta vreodată

A spus că vrea dreptate, vrea ca cel care i-a ucis pe cei trei să fie pedepsit. ”Pe viață dacă se poate” a spus ea, în timp ce își ștergea lacrimile.

A mai spus că nu îl va putea ierta vreodată pentru cea ce s-a întâmplat.

Palko, însoțit de tatăl său

În jurul orei două, pe holul instanței și-a făcut apariția Eduard. Palid la față și vizibil îngândurat, acesta s-a așezat pe o bancă, lângă jandarmi. Era însoțit de tatăl său, un bărbat adânc căzut pe gânduri, care și-a dus fiul la judecată.

Avocatul lor le-a spus reporterilor alba24.ro că nu vor da declarații presei.

Procesul la secret: Toate părțile au vrut ca ședințele să nu fie publice

La ora 14:00, toată lumea a intrat în sala de judecată. În sală era o liniște deplină. Pe o parte se aflau cei care și-au pierdut copiii, iar pe de altă parte, Eduard alături de tatăl său și doi jandarmi.

Nimeni nu vorbea, iar singurul zgomot era cel foilor dintr-un dosar peste care avocatul părților civile îl studia. De la distanță se putea observa că erau foarte multe poze la dosar, poze dure, din noaptea accidentului și după.

În câteva minute în sală a intrat procurorul, urmat la scurt timp de judecător. Palko s-a ridicat la prezență și a rămas în picioare pe toată durata apelului.

Imediat după ce a fost făcută prezența, judecătorul a cerut ca procesul să fie nepublic, adică la el să nu mai ia parte și alte persoane în afară de cele implicate direct.

Procurorul și cei avocați au fost de acord cu propunerea judecătorului, iar cei care nu sunt părți în proces au ieșit afară din sală.

Tatăl inculpatului a ieșit lângă ușă

Printre cei care au fost scoși afară din sala de judecată a fost și tatăl lui Eduard. Un bărbat înalt, care s-a așezat pe o bancă, lângă sala de judecată. Era vizibil afectat.

Era părintele unui tânăr de 19 ani care a ucis alți trei tineri, după ce s-a urcat beat la volan.

Cu părul alb pe părți, vizibil îngândurat, stătea cu capul plecat și aștepta să treacă ședința de judecată. Lângă el erau mai mulți cunoscuți ai victimelor.

La scurt timp și-a făcut apariția un echipaj de jandarmerie. Aceștia au intrat în sală, însă judecătorul le-a spus să iasă deoarece nu este nevoie de prezența lor.

Detalii din spatele ușilor închise: Eduard și-a recunoscut vina

Reporterii alba24.ro prezenți la proces au aflat detalii din spatele ușilor închise. Potrivit celor prezenți în sala de judecată Eduard Palko și-a recunoscut vina. Acesta ar fi recunoscut că ar fi provocat teribilul accident rutier în care cei trei tineri au murit.

De asemenea Eduard și-a cerut scuze și le-a spus celor prezenți în sală că regretă ceea ce s-a întâmplat.

Cel mai probabil va fi beneficia de o pedeapsă redusă pentru că și-a recunoscut vina.

Avocatul rudelor a făcut apel la calm

Avocatul părților civile a făcut un apel la calm. Acesta le explica rudelor, după ședința de judecată, în fața instanței pașii următori. Pentru alba24.ro avocatul a declarat că vor cere o pedeapsă privativă de libertate.

Acesta a spus că este un caz încărcat din punct de vedere emoțional și că trebuie ca rudele să își păstreze calmul. De asemenea a spus că procesul a intrat în linie dreaptă și că la următoarea ședință de judecată din 11 aprilie, vor fi audiați mai mulți martori.

La fel, pe tot parcursul fondului ședințele vor fi cu ușile închise.

Accidentul în care cei trei tineri au murit

Ete vorba despre accidentul de pe DN1, un accident care a șocat opinia publică din țară.

Trei tineri și-au pierdut viața în noaptea de 26 spre 27 august: Bogdan Stinea un tânăr de 17 ani, Patrick Adrian un tânăr de 25 de ani, și Daniel Doru un tânăr de 18 ani, toți din Sântimbru Fabrică.

Primele date din dosar: Eduard ”zbura” pe stradă cu peste 100 de kilometri la oră

Eduard avea o alcoolemie de peste 0.80 g/l, pur în sânge. Testare a avut loc după ajungerea forțelor de ordine la locul tragediei.

La momentul impactului cu cei trei băieți, viteza mașinii pe care o conducea avea aproximativ 119 kilometri la oră.

”Inculpatul în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (1,94 g/l alcool pur în sânge la ora 04:12, respectiv 1,81 g/l alcool pur în sânge la ora 05:13), a condus autoturismul marca Vw Golf  pe DN 1, direcția de deplasare Oiejdea spre Alba Iulia, și, în momentul în care a ajuns în localitatea Sântimbru (fabrică), având o viteză aproximativă de 119 kilometri la oră”

Momentul impactului

Magistrații continua în motivare instanței să prezinte pe scurt, momentul impactului. Modul în care s-a produs accidentul va fi explicat în detaliu, în motivarea instanței, după o primă decizie.

”(…) a circulat pe marginea din dreapta a drumului și parțial pe acostament, a efectuat o manevră de redresare înspre stânga pentru a reveni integral pe partea carosabilă, moment în care a lovit cu partea frontal dreapta a autoturismului pe persoanele vătămate (…), acestea circulând pedestru, unul în fața celuilalt, în această ordine, pe partea dreaptă a părții carosabile și pe acostament, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent reflectorizante, cauzând decesul persoanelor vătămate”, au notat judecătorii.

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, și va fi judecat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia. Momentan nu a fost fixat un prim termen de judecată.

Va fi un dosar foarte complex deoarece 23 de persoane, rude ale băieților uciși cer daune. De asemenea sunt foarte mulți martori care vor fi audiați.

Inculpatul, judecat în libertate

După ce a stat în arest preventiv de la data producerii accidentului, Palko a fost pus în libertate, de către magistrații Tribunalului Alba.

CITEȘTE ȘI: Eduard Norbert, șoferul din Alba care s-a urcat beat la volan și a ucis trei tineri, trimis în judecată. Zeci de rude cer daune

Eduard s-a urcat beat la volan și a ucis trei tineri

Citește și VIDEO: Trei tineri UCIȘI de un șofer beat, pe DN 1, la Sântimbru într-un GRAV ACCIDENT RUTIER. Șoferul are 19 ani

Reamintim că Eduard a provocat un accident rutier, un adevărat carnagiu, în noaptea de 26 spre 27 august, noapte  în care trei tineri și-au pierdut viața. Este vorba despre trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

La testarea cu etilotestul a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vezi și FOTO VIDEO: IMAGINI de la locul tragediei din Alba unde trei tineri au fost UCIȘI de un șofer beat, într-un GRAV ACCIDENT RUTIER

Mai exact, victimele acestuia sunt Bogdan Stinea un tânăr de 17 ani, Patrick Adrian un tânăr de 25 de ani, și Daniel Doru un tânăr de 18 ani, toți din Sântimbru Fabrică.

Vezi și VIDEO: Primele imagini filmate imediat după tragedia din Alba, unde trei tineri au fost uciși de un șofer beat. ATENȚIE CONȚINUT SENSIBIL

Accidentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.30. Cei trei tineri făceau parte dintr-un grup de 6 persoane, grup care se deplasa pe marginea drumului către benzinăria din Sântimbru.

Citește și VIDEO Cine sunt cei trei tineri uciși de un șofer beat în accidentul rutier din Alba. Ce spun familiile victimelor despre tragedie

Cei trei au fost spulberați sub ochii prietenilor lor. Pe șosea au rămas bucăți din corpurile victimelor. Imaginile carnagiului de la Sântimbru sunt șocante.

Unuia dintre tineri i-au fost retezate picioarele de la genunchi în jos, iar bucăți din corpurile victimelor au fost împrăștiate pe o suprafață de zeci de metri. Polițiștii de la criminalistică au avut nevoie de câteva ore pentru a putea aduna bucăți din corpurile victimelor, împrăștiate pe drum și pe câmpul de pe marginea șoselei.

Citește și FOTO VIDEO: Mașina care i-a ucis pe Bogdan, Patrick și Daniel. Cine este șoferul beat, care s-a oprit după 200 de metri, în câmp

Mașina a fost găsită în câmp la circa 200 de metri de locul accidentului.

Accidentul din Alba pare similar cu cel din localitatea 2 Mai, unde doi tineri au fost uciși de un șofer care conducea sub influența drogurilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax