Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A început prohibiția pescuitului în România. Până la ce dată este interzisă activitatea pescarilor

Publicat

Vineri, 9 aprilie, a început prohibiția generală a pescuitului în România. Activitatea de pescuit va fi interzisă în habitatele naturale care constituie frontieră.

Măsura legislativă prevăzută în Ordinul de prohibiţie emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii se va pune în aplicare din data de 24 aprilie.

„Există voci care susţin că acest ordin va afecta turismul în Deltă, din cauza prevederilor referitoare la catch and release la somn, crap, ştiucă şi şalău.

Pescarii sportivi vin cu respect deosebit faţă de resursa vie şi merg oricum pe acest tip de pescuit, fără a avea nevoie de o reglementare, aşa că turistul cu acest profil nu va fi afectat”, a declarat, potrivit Agerpres, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac.

Citește și: Atenţie, pescari! Au fost stabilite perioadele și zonele de prohibiție în anul 2021. Când va fi INTERZIS la pescuit

În opinia lui, singurii care sunt afectaţi sunt cei care nu cheltuiau în zonele în care-şi petreceau vacanţa.

„Sunt afectaţi cei care campează pe malurile Dunării, în zone care nu sunt destinate turismului, cei care nu cheltuie bani în destinaţie.

Sunt cei care de multe ori plecau cu saci de peşte puşi la sare sau la uscat”, a mai spus Ţibuleac.

El a criticat faptul că prevederea referitoare la interzicerea reţinerii capturilor din cele patru specii de către pescarii sportivi nu a fost pusă în dezbatere publică şi a precizat că ordinul de prohibiţie nu va afecta decât într-o foarte mică măsură fenomenul turismului în Deltă.

Indiferent de zonă, prohibiţia se va încheia pe 8 iunie

Atunci, toţi pescarii îşi vor putea relua activitatea, conform ordinului celor două ministere.

Prohibiţia generală a pescuitului se desfăşoară în funcţie de specie, dar şi de perioada de reproducere şi are drept scop protejarea resursei.

La şalău şi biban, pescuitul a fost interzis de luna trecută. La scrumbie, prohibiţia a început în această săptămână şi se va desfăşura pe sectoare de Dunăre.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax