Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A început Săptămâna Prevenirii Criminalității, în Alba: Polițiștii îi vor informa pe cetățeni cum să nu devină victime ale infractorilor

Publicat

A început Săptămâna prevenirii criminalității, ediția a VIII-a, în Alba. Timp de cinci zile, polițiștii vor ieși în trafic și pe străzi, vor vorbi cu oamenii și îi vor informa pe elevi despre modul în care pot să evite o mulțime de situații neplăcute ale căror victime ar putea deveni prin neglijență sau lipsă de informații. Furtul din locuințe, tâlhării, consumul de droguri, delincvența juvenilă, traficul de minori sau victimele Facebook sau siguranța în traficul rutier sunt doar câteva dintre subiectele pe care le vor aborda oamenii legii, pentru a-i conștientiza pe cetățeni de aceste pericole.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cu sprijinul Compartimentulului Poliţiei de Proximitate, Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei de Ordine Publică şi Poliţiei Rutiere, al poliţiştilor din mediul rural şi al partenerilor: Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba.

Luni, 30 septembrie 2013, începând cu ora 11.00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a avut loc o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost prezentat programul activităților din „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.

Astfel, ziua de luni, 30 septembrie, este dedicată prevenirii infracţiunilor de furt din locuinţe, poliţiştii urmând să se întâlnească cu administratorii asociaţiilor de proprietari în vederea informării acestora cu privire la importanţa montării sistemelor de securitate în scările blocurilor. De asemenea vor atrage atenţia cetăţenilor cu privire la modul de asigurare a locuinţelor, precum şi modalităţile de depozitare în siguranţă a materialelor pentru casele aflate în construcţie.

Marţi, 1 octombrie 2013, vor fi desfăşurate activităţi ce au drept scop prevenirea infracțiunilor de tâlhărie. Astfel, poliţiştii vor fi prezenţi în unităţile de învăţământ şi vor prezenta materiale care vizează pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a elevilor şi a cadrelor didactice. Astfel de activităţi vor fi desfăşurate de asemenea în parcuri, pieţe săptămânale, târguri, gări, autogări, mijloace de transport în comun şi centre de zi pentru vârstnici.

Ziua de miercuri, 2 octombrie 2013, este dedicată prevenirii delicvenţei juvenile. Vor fi desfășurate întâlniri cu elevii cu temele Delincvenţa juvenilă – o problemă reală, Cauze şi consecinţe ale delincvenţei juvenile; Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ, Prevenirea absenteismului şcolar, Prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (etnobotanice). De asemenea vor fi desfăşurate activităţi de informare privind prevenirea implicării minorilor în săvârşirea de fapte antisociale în centrele de protecţie rezidenţiale şi centre educaţionale (casele de copii).

Joi, 3 octombrie 2013, vor fi desfăşurate activităţi pentru prevenirea victimizării minorilor, elevii urmând să fie informaţi cu privire la metodele pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor, consecinţele consumului de droguri şi prevenirea traficului de minori.

Ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii va fi dedicată siguranţei rutiere. Între orele 07.30-08.30, atât în mediul rural cât şi în mediul rural, patrulele şcolare vor dirija traficului rutier.

De asemenea vor fi organizate întâlniri cu elevii şi cadrele didactice privind conştientizarea asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie.

Tot vineri, între orele 10.30 -14.30 la Centrul de informare rutieră din cadrul Palatului Copiilor din municipiul Alba Iulia va avea loc lecţia deschisă intitulată „Ştiu să circul corect!”, la care vor participa elevi din clasele V – VIII din şcolile gimnaziale din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax