Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A început sesiunea de înscrieri la examenele Cambridge ESOL. Vezi care sunt condițiile de participare


Publicat

Perioada de înscriere la sesiunea din iunie 2014 a examenelor Cambridge ESOL a început săptămâna trecută. Este vorba despre examene de limba engleză generală şi specializată, în urma cărora cei care promovează obţin un certificat Cambridge, valabil la nivel internaţional pentru angajare sau studii în străinătate şi cu termen de valabilitate nelimitat.

Examenele Cambridge English Language Assessment sunt recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză.

Succesul obținut în urma susținerii unui examen Cambridge English îți oferă un certificat recunoscut internațional ce demonstrează nivelul tău de limba engleză.

Examenele Cambridge ESOL sunt organizate de British Council, la sediul Centrului CIEL, Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, centru de testare închis Cambridge, membru al programului de parteneriat cu Consiliul Britanic – Addvantage sau la Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

În 7 iunie 2014, în Alba Iulia va avea loc examenul de limba engleză generală – Cambridge CAE, proba scrisă. Înscrierile pentru acest examen din sesiunea iunie au început în data de 1 aprilie şi se încheie pe 17 aprilie.

Cei care doresc să susțină examenul Cambridge CAE pot să se înscrie la Universitatea „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia, la Centrul de Relații Internaţionale (persoană de contact: lect. univ. dr. Teodora Iordăchescu, tel. 0726.644.652).

Citește AICI condițiile de înscriere la examen

Citește și JOI: Examenele Cambridge English, prezentate la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, de către British Council ClujDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Probleme la Registrul Naţional Electronic de Vaccinări. Întârzieri la eliberarea adeverințelor de imunizare

Publicat

Probleme la vaccinare. Persoanele vaccinate primesc cu întârziere adeverinţele din cauza unor probleme la Registrul Naţional Electronic de Vaccinări

Din primele informaţii, ar exista o problemă cu spaţiul de stocare.

„Momentan, experimentam dificultăți în operarea aplicatiei, revenim în cel mai scurt timp. Vă mulțumim pentru ințelegere”, scrie pe site-ul https://adulti.renv.ro.

Dificultăţile au dus la întârzieri în eliberarea adeverinţelor de vaccinare.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Sesiune suplimentară a examenului, apoi repartizarea computerizată. Precizări ale ministrului Educației

Publicat

Repartizarea computerizată a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc la finalul lunii iulie, după o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale, destinată copiilor care nu se pot prezenta la cea normală din motive medicale, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Este vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională.

Vezi și MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Atâta vreme cât elevii de clasa a XII-a care, din păcate, nu se vor putea prezenta din motive medicale în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă în cea de-a doua sesiune de Bacalaureat, în toamna acestui an, este normal să fim preocupaţi de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care, din păcate, nu se vor putea prezenta în sesiunea normală.

Deci, pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară, am organizat acea sesiune suplimentară. În mod firesc, repartizarea la liceu se va putea face după ce vom fi încheiat şi cea de-a doua sesiune suplimentară pentru cei care susţin Evaluarea Naţională”, a precizat ministrul, pentru Antena 3.

Vezi și ADMITERE LICEU 2021, CALENDAR modificat: Repartizare computerizată în 24 iulie. Planificare pentru depunerea dosarelor

El a subliniat că decizia organizării unei sesiuni suplimentare are în vedere interesul elevilor.

„Măsura este luată pentru a da şansa elevilor de clasa a VIII-a de a se prezenta la Evaluarea Naţională, dacă, fără să fie vina lor, (…) nu pot din motive medicale”, a spus Cîmpeanu.

CALENDARUL examenului de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a 2020-2021 – sesiunea principală:
7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională
22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: Peste 500 de angajați din HoReCa și alte domenii, vaccinați. 19,5% din populația județului imunizată cu prima doză

Publicat

Peste 500 de angajați din domeniul HoReCa sau alte sectoare economice au fost vaccinați în cadrul campaniei inițiate de DSP Alba. Listele cu doritori sunt așteptate pe adresa de e-mail a instituției.

Potrivit Direcției, Alba este pe locul 7 la nivel național din punct de vedere al persoanelor vaccinate cu prima doză, ceea ce reprezintă aproximativ 19,5% din populația județului.

DSP Alba anunță lucrătorii din domeniul HoRoCa și agenții economici mari sau mici din județ că pot întocmi în continuare liste cu angajații care doresc să se vaccineze.

Listele vor fi trimise la DSP pe adresa de e-mail sanatate_publica@dspalba.ro, iar pe baza acestora se vor face solicitările de doze de vaccin necesare.

În funcție de numărul de angajați înscriși, vaccinarea se va face fie prin intermediul echipelor mobile la sediile firmelor, fie la centrele de vaccinare fixe din județ. Serul folosit pentru imunizare este de tip Pfizer.

Până la acest moment au fost vaccinați 167 de angajați de la 17 firme din domeniul HoReCa și 337 de angajați de la 4 agenți economici din județ (VCST, IAMU, Pehart Tec, Fairplay). Marți, 4 mai, echipele DSP Alba au vaccinat 164 de angajați de la IAMU Blaj.

”Campania de vaccinare anti-COVID 19 se desfășoară într-un ritm susținut în județul Alba, așa cum de altfel indică și cifrele care plasează județul nostru pe locul 7 la nivel național din punct de vedere al persoanelor vaccinate cu prima doză, numărul acestora fiind de 64.130, ceea ce reprezintă aproximativ 19,5% din populația județului”, transmite DSP Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primarul Pleșa: Alba Iulia fără noroaie. Angajații primăriei încep să pietruiască mai multe drumuri din Oarda de Sus

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, anunță într-o postare pe Facebook că angajații primăriei continuă să pietruiască mai multe drumuri din oraș. 

”După scurta vacanţă prilejuită de Sărbătoarea Învierii Domnului, colegii noştri îşi continuă treaba.

„Alba Iulia fără noroaie” nu este o acţiune care trebuie terminată repede, ci este o acţiune care trebuie continuată în permanenţă, fiindcă avem peste 150 de kilometri de drumuri neasfaltate. Este o măsură temporară, menită să aducă un plus de confort celor care locuiesc în aceste zone. Atât cei care locuiesc în centrul orașului cât și cei care locuiesc în cartierele de case, trebuie să beneficieze de condiții normale de trai.

Încă de la începutul acestei campanii am reușit pietruirea străzilor din zonele Arex, Micești și Orizont, iar în săptămâna premergătoare Paştelui am reuşit să aşternem un strat nou de piatră pe străzile publice din zona Ana Ipătescu din Partoş.

Chiar dacă, până nu demult, zona nu a fost considerată o prioritate pentru administrație, cu toate că este în plină dezvoltare, le transmit celor care locuiesc acolo că problemele lor nu vor fi ignorate. Împreuna cu Societate de Distribuție a Energiei Electrice, am demarat procedurile de extindere a rețelei de alimentare pe toate drumurile publice din această zonă.

De astăzi utilajele primăriei municipiului Alba Iulia vor acţiona în cartierul Oarda de Sus. În primă fază vom repara străzile din zona Curături, unde se află şi Biserica Mare, respectiv Ciobănașului, Căprioarei, Colinelor, Șoimului, Făgetului, Gutuiului, Greierului, iar apoi trecem pe cealaltă parte a văii, pe străzile Tineretului, Cordovanilor, Mohorului, Zefirului, Ghisițele.

Vom aşterne un strat nou de piatră iar autogrederul şi cilindrul compactor vor îndrepta şi stabiliza partea carosabilă”, a scris Gabriel Pleșa într-o postare pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate