Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A încercat să mituiască un polițist din Alba cu 200 de lei. Bărbat de 38 de ani, trimis în judecată

Publicat

politie

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 14 februarie, trimiterea în judecată, a unui bărbat în vârstă de 38 ani, fără calitate specială, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, după ce a încercat să ofere suma de 200 lei unui polițist pentru a nu o sancționa contravențional pe soția sa pentru transport de cherestea fără deținerea documentelor legale.

La data de 7 februarie, la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba a fost înregistrat denunțul unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba, care a sesizat faptul că, în cursul aceleiași zile, cu ocazia opririi în trafic a unei autoutilitare, pe raza județului Alba, a constatat faptul că persoana aflată la volan transporta cantitatea de 1,44 m3 cherestea fără a deține documente legale de transport. Cu această ocazie, soțul conducătoarei autovehiculului, a promis polițistului suma menționată mai sus pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu și a nu lua măsurile legale de sancționare contravențională a acesteia.

Polițistul a refuzat categoric oferta și a formulat denunț la D.G.A. – S.J.A. Alba, denunţ înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, care a dispus măsuri de realizare a acțiunii de prindere în flagrant şi efectuarea actelor de urmărire penală.

La data de 07 februarie, în jurul orelor 13:00 soțul conducătoarei auto, a fost prins în flagrant, după ce a dat agentului de poliţie suma de 200 lei pentru a nu aplica măsurile legale de sancționare contravențională a soției sale. În aceeași zi a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de acesta, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Precizăm faptul că este pentru a 3-a oară când polițistul în cauză sesizează fapte de corupţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax