Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A luat o bere fără acordul barmaniței și a fost condamnat la închisoare. Povestea unei tâlhării petrecute în Alba

Publicat

inchisoare bere

Un bărbat din comuna Ciuruleasa a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare, pentru tâlhărie, după ce s-a servit singur cu o bere la 3,5 lei, fără acordul barmaniței, din frigiderul unui local căruia îi era client fidel. 

Mai mult, acesta ar fi speriat clienții barului după ce a pornit un fierăstrău electric în interiorul localului. Deși faptele pentru care a fost condamnat la închisoare s-au petrecut în martie 2015, o primă sentință a venit din partea Judecătoriei Câmpeni în martie 2019. 

Claudiu B.B, client fidel al unui local din Ciuruleasa, se afla, în 5 martie 2015, în interiorul barului respectiv. Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, bărbatul se afla ”într-o vădită stare de ebrietate, și a început să lovească cu pumnii în bar, iar, când a fost rugat să înceteze, i-a adresat injurii barmanei de serviciu.

Datorită acestui comportament, barmanul a refuzat să-l mai servească pe inculpat cu băuturi alcoolice, fapt care l-a enervat pe acesta, determinându-l să se manifeste violent, lovind din nou barul  și amenințând-o pe persoana vătămată cu acte de violență”, se arată în documentul citat. 

După acest moment, bărbatul a plătit consumația inițială, dar a vrut să mai bea o bere. Deoarece nu a avut un comportament adecvat, barmanița nu a mai vrut să îl servească pe acesta. 

Enervat, bărbatul s-a dus drept la frigiderul de bere, pentru a se servi singur. În acel moment, femeia s-a pus între el și frigider pentru a-l împiedica să mai ia o bere. 

Claudiu a împins-o pe femeie din fața frigiderului și și-a luat berea. Barmanița i-a spus în repetate rânduri să iasă din bar, dar acesta a refuzat. În cele din urmă bărbatul a ieșit din bar, dar s-a întors cu un fierăstrau electric pe care l-a ambalat de câteva ori în interiorul locației. 

Cei din local s-au speriat de acțiunea bărbatului, iar barmanița a luat telefonul pentru a suna la 112, dar, potrivit rechizitoriului, bărbatul a lovit-o peste mână pe femeie, telefonul a căzut și s-a spart. În acel moment, un martor a alertat autorităţile, care s-au prezentat la fața locului. 

Prejudiciul tâlhăriei a fost de 3,5 lei, sumă pe care bărbatul a achitat-o pentru berea luată din frigider. Localul nu s-a constituit parte civilă în proces.

Pentru faptele sale, bărbatul a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare. Mai mult, acesta avea și o condamnare de 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare dată în 2018 pentru infracțiuni la regimul silvic.

În final, bărbatul a fost condamnat la un total de 3 ani și o lună de închisoare cu executare. Decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de bărbat la Curtea de Apel Alba Iulia, instanță pe rolul căreia se află acum dosarul bărbatului. 

”Condamnă pe inculpat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii prev de art. 233 CP cu reţinerea dispoziţiilor art. 75 alin 2 lit a şi b CP, potrivit art. 77 CP. Constată că aceasta infracţiune a fost comisă în concurs cu alte infracţiuni pentru care s-a aplicat pedeapsa cumulată de 2 ani şi 7 luni închisoare dispusă prin Sentinţa penală 42/2018 pronunţată de aceasta instanţă în dosar nr 1950/203/2016.

Anulează măsura de suspendare a executării pedepsei dispusă prin aceasta hotărâre şi repune pedepsele in situaţia iniţială, înlăturându-se sporul de 7 luni închisoare.

Potrivit art. 38, 39 şi 40 CP aplică pedepasa cea mai grea aceea de 2 ani închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv de 13 luni închisoare, iar pedepasa finală care se va aplica va fi de 3 ani şi 1 lună închisoare. Ia act că nu există constituire de parte civilă”, se arată în decizia Judecătoriei Câmpeni din data de 19 martie. 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax