Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A murit actorul Sebastian Papaiani. Avea 80 de ani

Publicat

sebastian papaianiSebastian Papaiani a murit, marți, la vârsta de 80 de ani. Actorul mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă. În mai, a suferit un accident vascular cerebral și a stat imobilizat la pat timp de câteva luni. În urmă cu câteva zil a mers din nou la spital pentru un control medical.

Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Pitești. Mama sa era româncă, tatăl – grec. Copilăria sa nu a fost ușoară. La vârsta de doar patru ani, a aflat că cei doi frați gemeni ai săi au murit în cutremurul din 1940. ”A căzut pe ei tavanul”, își amintea actorul, într-un interviu.

A avut o carieră de peste 45 de ani, jucând în numeroase piese de teatru și filme celebre. Printre cele mai cunoscute producții cinematografice în care a apărut se numără ”Păcală”, ”Liceenii”, ”Zbor periculos”, ”Toate pânzele sus”, ”Ultimul cartuș”, ”Nea Mărin miliardar” și ”Secretul lui Bachus”.

Sebastian Papaiani a mărturisit, într-un interviu, că filmele în care a jucat sunt ”o muncă patriotică, un dar pentru poporul român”, pentru că din punct de vedere financiar, susține el, nu l-au ajutat.

În anul 2002, a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

sursa: realitatea.net

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax