Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A murit cântărețul Victor Socaciu, un prieten al Festivalului de Folk ”Ziua de Mâine” de la Alba Iulia. Anunțul Marinei Almășan

Publicat

Cunoscutul cântăreț de muzică folk, Victor Socaciu, a murit luni, după ce în  ultimele zile a fost spitalizat. Avea 68 de ani. Cu toate eforturile, medicii nu au reușit să îl salveze. Cauza morții va fi anunțată oficial în viitorul apropiat, chiar de membrii familiei sale. 

Publicul din Alba Iulia l-a îndrăgit, acesta fiind o prezență constantă la Festivalul de Folk ”Ziua de Mâine”, organizat în oraș. 

Anunțul oficial a fost făcut de fosta sa soție, Marina Almășan.

”Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale. Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare, la venirea pe lume.

Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica.

Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea.

Fiul nostru, Victor Socaciu, va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici , de pe pământ…

Îți mulțumesc pentru cântecul pe care, candva, într-o altă viață, mi l-ai dăruit” a transmis aceasta.

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!” a transmis și fiica artistului, Ana-Maria Socaciu, într-un mesaj postat pe Facebook.

Cine a fost Victor Socaciu

Victor Socaciu, muzician, compozitor, cântăreţ, chitarist, realizator şi prezentator TV, dar şi politician şi apoi diplomat, s-a stins din viaţă într-un spital din Bucureşti.

Potrivit DC News, în urmă cu două săptămâni, Victor Socaciu a participat la cea de-a 30-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk „Om bun” la Breaza.

Născut pe 14 ianuarie 1953 la Brașov, Victor Socaciu a provenit dintr-o familie de oameni simpli, dar „foarte deschiși”, după cum spunea chiar artistul în biografia sa, unde a mărturisit că era atât de impresionat de romanțele pe care i le cântau părinții săi, încât se ascundea sub masă și plângea – chiar dacă nu înțelegea ce însemna o iubire trecută.

A fost muzician, dar și politician.  A ajuns parlamentar iar mai apoi consul general al României la Montreal:

  • 2002 – Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România
  • 2005 – Vicepreședinte al Departamentului pentru Cultură al PSD.
  • 2007 – Membru supleant al Consiliului de Administrație al Societății Române De Radiodifuziune.
  • 2002 – 2006 Membru al Consiliului de Administrație al TVR
  • 2008 – Deputat în Parlamentul României
  • 2008 – Vicepreședinte al Comisiei de Cultură , Arte, Mijloace de Informare în masă a Camerei Deputaților
  • 2008 – Membru în Comisia UNESCO a Parlamentului României
  • 1989 – Membru în Comisia pentru Problemele Revoluționarilor din Decembrie a Parlamentului României
  • 2014 – Consul General al României la Montreal

„Atracția mea față de folk a început în anul 1972, când l-am auzit la radio pe Mircea Florian cântând. El a fost cel care mi-a atras atenția asupra folk-ului autohton.

Mai citeam despre folk în revistele din acele vremuri. Și am început să scriu și eu cântece.

Cred că era locul în care mă puteam desfășura cel mai bine. Când eram în liceul, scrisesem un cântec care se numea „Frizerul”.

Asta ca reacție la faptul că directorul școlii, de câte ori făceam un pocinog, ne tundea pe toți. Asta era măsura disciplinară pe care o lua”.

În urmă cu câteva luni a fost internat în stare gravă cu COVID, dar și-a revenit. Victor Socaciu se confrunta însă și cu alte probleme de sănătate: avea diabet și în urmă cu câțiva ani suferise o intervenție de transplant de rinichi.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax