Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A murit Hagrid din Harry Potter. Actorul Robbie Coltrane avea 72 de ani

Publicat

Actorul Robbie Coltrane, Rubeus Hagrid din Harry Potter, a murit la vârsta de 72 de ani, la spitalul Forth Valley Royal Hospital din Larbert. 

„Robbie va fi probabil cel mai bine amintit pentru decenii de acum încolo ca Hagrid… un rol care a adus bucurie atât copiilor, cât și adulților, provocând un flux de scrisori de la fani în fiecare săptămână timp de peste 20 de ani”, a declarat agentul actorului, potrivit BBC.

Anthony Robert McMillan OBE (30 martie 1950 – 14 octombrie 2022), cunoscut profesional drept Robbie Coltrane, a fost un actor, comedian și scriitor scoțian.

A câștigat recunoașterea mondială ca Rubeus Hagrid în seria de filme Harry Potter (2001–2011) și ca Valentin Dmitrovich Zukovsky în filmele James Bond GoldenEye (1995) și The World Is Not Enough (1999).

Și-a început cariera apărând alături de Hugh Laurie, Stephen Fry și Emma Thompson în seria de schițe Alfresco (1983–1984).

În 1987, a jucat în miniseria BBC Tutti Frutti alături de Thompson, pentru care a primit primul său premiu de televiziune al Academiei Britanice pentru cel mai bun actor nominalizat.

Coltrane a câștigat apoi proeminență națională jucând rolul psihologului criminalist Dr. Eddie „Fitz” Fitzgerald în serialul de televiziune ITV Cracker (1993–2006), rol care l-a făcut să primească premiul British Academy Television pentru cel mai bun actor în trei ani consecutivi (1994 până în 1996).

În 2006, Coltrane s-a clasat pe locul unsprezece în sondajul ITV privind 50 de cele mai mari vedete de la TV, votat de public.

În 2016, a jucat în serialul în patru părți Channel 4 National Treasure alături de Julie Walters, rol pentru care a primit o nominalizare la premiul British Academy Television.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax