Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

A murit scriitorul Mircea Braga, fost profesor al Universității ”1 Decembrie” din Alba Iulia. Mesajul transmis de instituție

Publicat

A murit scriitorul Mircea Braga, unul dintre cei mai respectați și iubiți profesori care au predat la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la catedra de filologie.

Reprezentanții instituției au transmis duminică un anunț însoțit de un mesaj de condoleanțe adresat familiei. Acesta s-a stins vineri, 19 mai 2023.

Mesajul Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia la moartea profesorului Braga

”Filologia albaiuliană, profund îndurerată, se desparte, în aceste zile, de un Profesor-simbol, care ne-a însuflețit, ne-a educat și ne-a oferite infinite bucurii culturale, încă de la înființarea Universității și a Facultății noastre: Prof. univ. dr. emerit Mircea Braga.

Mircea Braga a fost Profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Filologie, încă din anul 1993 și până la pensionare, fiind și conducător de doctorate în domeniul Filologie. A educat numeroase generații de studenți, masteranzi și doctoranzi, numărându-se printre cei care au înființat și au consolidat, de-a lungul anilor, programele de studii și cercetarea științifică din cadrul Universității albaiuliene. A fost, pentru noi toți, un model complet, ca dascăl și om de cultură desăvârșit.

Critic și istoric literar, filozof al culturii, este autorul a numeroase volume de teorie și critică literară, de filozofia și sociologia culturii, precum și numeroase studii de istorie literară, teoria imaginarului și teoria mentalităților.

Învățământul universitar albaiulian pierde, prin trecerea Profesorului Mircea BRAGA la Cele Veșnice, nu doar un mentor, ci și un reper intelectual și moral!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Colectivul UAB este alături de familia îndurerată și transmite sincere condoleanțe!”

Foto: Diana Câmpan – Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax