Connect with us
Publicitate

ABRUD

A murit unul dintre cei mai cunoscuți preoți din Munții Apuseni. Anunțul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia

Publicat

Unul dintre cei mai cunoscuți preoți din Munții Apuseni, părintele Vasile Oprișa (67 de ani), s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, prin vocea preotului Andrei Bâldea, protopop al Câmpeniului. Vasile Oprișa a fost paroh al parohiei Roșia Montană I, protopopiatul Câmpeni, și era pensionar.

”Părintele Vasile Oprișa s-a născut la data de 22 iulie 1956, în localitatea Valea Lupșii, județul Alba, din părinții Sabin și Sava.

În anul 1980, s-a căsătorit cu tânăra Maria Barb, fiind binecuvântați de Dumnezeu cu două fiice (Mariana și Raluca Ancuța).

În anul 1981, a absolvit Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu. Pe data de 2 februarie 1981, la Catedrala eparhială din Alba Iulia, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Trâmpoiele, protopopiatul Alba Iulia.

Șase ani mai târziu (1987), a fost transferat în parohia Roșia Montană I, unde a slujit până la data de 1 mai 2022, când s-a pensionat la limită de vârstă.

În cele două comunități încredințate spre păstorire, a desfăşurat o vie activitate pastoral-misionară, oficiind sfintele slujbe cu mult zel apostolic și credinţă în Dumnezeu.

Slujba înmormântării a fost programată pentru data de 29 august 2023, de la ora 13.00, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Roșia Montană I. Hristos Domnul, Marele Arhiereu, să-l primenească pe părintele Vasile în ceata slujitorilor săi credincioși și să-i facă parte de împreună-slujirea în Liturghia cea cerească și veșnică, iar familiei îndoliate ne rugăm să-i dăruiască Dumnezeu mila și mângâierea Sa!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!” a transmis preotul Andrei Bâldea, Protopop al Câmpeniului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax