Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A.N.A.F. a lansat un serviciu prin care poți obține prin SMS informații publice despre o companie, la prețul de 15 euro cenți

Publicat

A.N.A.F. a lansat un nou serviciu pentru prin care contribuabilii pot obține informații publice despre o companie: „Acces date prin SMS”, care este operational incepand din, 30 aprilie 2013. Procedura a fost aprobata prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 504/2013. Contribuabilii interesati pot sa obtina informatii publice despre un anumit agent economic transmitand un mesaj text prin SMS care sa contina codul de identificare fiscala al societatii respective, la numarul 1300. Costul obținerii unei informații este de 15 eurocenți la care se adaugă TVA.

Serviciul ‘Acces date prin SMS’, prin care cei interesati pot obtine informatii publice despre o firma transmitand un mesaj text reprezentand codul de identificare fiscala al societatii respective, prin SMS, la numarul 1300, costa 15 eurocenti plus TVA, a anuntat vineri Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), care a sprijinit ANAF in realizarea acestui serviciu. Raspunsul cu informatii se primeste tot prin SMS. Informatii privind continutul mesajului de raspuns se pot obtine accesand portalul www.anaf.ro. Serviciul este disponibil momentan doar in retelele Orange si Vodafone. Nici ANAF si nici STS nu percep taxe pentru transmiterea acestor mesaje.

„Serviciul este disponibil in retelele operatorilor de telefonie mobila S.C. Orange Romania S.A. si S.C. Vodafone Romania S.A., urmand ca si ceilalti operatori de telefonie mobila prezenti in piata sa finalizeze operatiunile tehnice necesare, astfel incat serviciul sa poata fi utilizat din toate retelele de telefonie mobila”, se arata in comunicatul STS.
Serviciul ‘Acces date prin SMS’ a fost dezvoltat pe platforma de transmitere SMS a Serviciului de Telecomunicatii Speciale .

Cum funcționeaza:

Contribuabilul va primi SMS de raspuns prin intermediul operatorilor de telefonie mobila,  cu urmatoarele date disponibile:
– codul de identificare fiscala (exemplu: 123456);
– denumirea agentului economic (exemplu: SC XXXXX SRL);
– inregistrat/neinregistrat in scopuri de taxa pe valoare adaugata (exemplu: TVA DA/NU)
– starea de inactivitate fiscala a agentului economic (exemplu: INACTIV FISCAL DA/NU);
– aplicarea sistemului de taxa pe valoare adaugata la incasare (exemplu: TVA INCASARE DA/NU);
– cod de siguranta stabilit de A.N.A.F. (exemplu: 123456789).

Informatiile furnizate prin SMS sunt in concordanta cu datele existente in baza de date a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Pentru inceput serviciul „Acces date prin SMS” va fi disponibil in retelele de telefonie mobila Orange si Vodafone, urmand ca in perioada urmatoare acesta sa poata fi utilizat si in alte retele.
Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este in sarcina contribuabililor care solicita informatiile. Tariful pentru un astfel de serviciu se stabileste si se percepe de catre operatorii de telefonie mobila. Costul nu este perceput de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Serviciul „Acces date prin SMS” a fost dezvoltat de A.N.A.F. cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax