Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A postat poze intime, cu fosta iubită, pe Facebook: Un caz de răzbunare on-line a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

Un caz de ”revenge porn”, fenomen cunoscut la nivel internațional ca distribuirea de imagini intime fără acordul persoanei respective a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia.

Este vorba despre un dosar, în care un bărbat a fost condamnat după ce a postat poze intime pe Facebook, cu fosta iubită. 

O.P.Călin, un bărbat din Sibiu, nervos după ce a aflat că iubita sa l-a înșelat cu alți doi bărbați, a postat pe rețeaua socială mai multe poze și conversații private cu tânăra.

Un bărbat din Sibiu, condamnat după ce a postat poze intime pe Facebook

În mai multe poze tânăra aparea nud. În data de 20 iulie 2023, Judecătoria Sibiu a dat o primă condamnare în acest caz, iar pe 24 august 2023, dosarul a ajuns în Alba Iulia, la Curtea de Apel.

Un act de răzbunare cu consecințe legale

Totul a început în luna martie a anului 2021, când tânărul din Sibiu a descoperit că fosta sa iubită avea relații cu alți doi bărbați, unul din Egipt și celălalt din Turcia.

Mai exact, potrivit motivării din prima instanță, tânăra a avut o relație cu bărbatul și au locuit în Sibiu dar și la București. La un moment dat, fiind studentă la ASE, a obținut o bursă ERASMUS și a plecat în străinătate la studii, în Lituania.

Acolo a cunoscut un student din Egipt, cu care a început o relație, dar în paralel, a mai avut o relație și cu un alt student din Turcia.

Gelos, studentul din Egipt i-a scris bărbatului din Sibiu despre relațiile pe care le are iubita sa în Lituania.

La rândul său, bărbatul din Sibiu s-a enervat și din răzbunare a postat zeci de poze și conversații pe care le avea cu tânăra. Pozele erau din arhiva personală și doar el le deținea.

În total a postat 58 de fotografii pe Facebook, în data de 27 martie 2021, iar o zi mai târziu le-a șters.

Detalii despre motivul răzbunării și impactul asupra vieții tânărului și a victimei

În fața instanței a precizat ”că după ce a aflat de relaţiile amoroase ale persoanei vătămate cu alţi bărbaţi i-a spus să nu îl mai contacteze şi să vină să îşi ia lucrurile.

A precizat că iniţial nu a intenţionat să posteze acele fotografii însă au început să apară discuţii despre el, persoana vătămată vorbind despre chestiuni personale cu alte persoane şi mai mult, a început să fie ameninţat de tatăl persoanei vătămate fapt ce l-a determinat să posteze fotografiile, însă a şters postarea după ce a văzut reacţiile postate pe profilul său, la sfatul mamei sale.

Totodată, a arătat că o parte din fotografii au fost făcute de persoana vătămată şi se regăseau în contul de cloud ce se afla pe o tabletă ce era folosită în comun”, a susținut bărbatul.

De la Judecătoria Sibiu la Curtea de Apel Alba Iulia

În urma unei prime condamnări la Judecătoria Sibiu pentru violarea vieții private, dosarul a fost trimis la Curtea de Apel Alba Iulia pentru a fi revizuit în a doua instanță. Primul termen al procesului este stabilit pentru 10 octombrie 2023.

Decizie pentru inculpat

Magistrații au considerat că acțiunile bărbatului au avut un impact grav asupra vieții private și a reputației tinerei, astfel că au decis să îl condamne la 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de violarea vieții private.

Mai mult decât atât, bărbatul a fost obligat să plătească 5000 de euro către fosta sa iubită cu titlu de daune morale.

Bărbatul nu a fost pentru prima dată într-o sală de judecată, iar din această cauză pedeapsa dată a fost una cu executare.

Mai exact în 2019 a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare pentru conducere sub influența alcoolului.

De asemenea în aprilie 2023 a fost condamnat la 2 ani și patru luni de închisoare cu executare pentru loviri sau alte violențe, în regim de detenție.

Însă la data condamnării în acest dosar, pedeapsa pentru loviri nu era încă definitivă.

Fenomenul „revenge porn” explicat: ce este și cum afectează viața privată și psihicul victimelor

Această situație reprezintă doar un exemplu dintre numeroasele cazuri de „revenge porn” care au apărut la nivel global.

Fenomenul constă în distribuirea neautorizată de conținut intim, cu scopul de a umili și șantaja victima.

Materialele pot fi realizate de către parteneri, fie cu sau fără acordul persoanei fotografiate sau filmate.

Efectele pot fi devastatoare, afectând grav viața psihică și socială a victimelor.

Dosarul continuă la Curtea de Apel Alba Iulia

Decizia dată de Curtea de Apel Alba Iulia va stabili soarta bărbatului din Sibiu, și în același timp va trasa linii clare pentru felul în care astfel de cazuri vor fi tratate în viitor.

Cu consecințele sale legale și emoționale, cazul va rămâne un exemplu elocvent al pericolelor asociate revenge porn-ului și necesită o atenție continuă asupra protecției vieții private în mediul online.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax