Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A treia dronă prăbușită în România. Ministerul de Externe îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse

Publicat

A treia dronă prăbușită în România și găsită miercuri de militari la circa 15 km de granița cu Ucraina, lângă comuna tulceană Nufăru aflată la 8 km de Tulcea, este similară cu cele folosite de armata Rusiei, a anunțat miercuri Ministerul Apărării Naționale.

Ministerul de Externe îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse

Rusia utilizează în atacurile asupra Ucrainei atât drone produse intern, cât și drone iraniene Shahed, numite și drone kamikaze.

Ministerul Afacerilor Externe a informat şi se consultă cu aliaţii NATO asupra evoluţiilor de la frontiera dintre România şi Ucraina, inclusiv asupra incidentului de miercuri privind noile fragmente de dronă, şi îl va convoca de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse, informează un comunicat de presă.

„Pe fondul identificării în cursul zilei de 13 septembrie de noi fragmente de dronă similară cu cele folosite de armata rusă, dispersate pe o suprafaţă de câteva zeci de metri, în judeţul Tulcea,

Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm faţă de violarea, din nou, a spaţiului aerian al României. Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm încetarea atacurilor repetate împotriva populaţiei şi a infrastructurii civile ucrainene şi a escaladării iresponsabile de către Federaţia Rusă a situaţiei de securitate inclusiv la frontiera dintre România şi Ucraina şi, totodată, cere respectarea normelor de drept internaţional, inclusiv a inviolabilităţii spaţiului aerian al României”, subliniază MAE, citat de Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri ilegale, care încalcă normele de drept internaţional şi sunt considerate crime de război.

Ministerul Apărării a informat că echipa mixtă de cercetare şi verificare deplasată în raionul aflat la aproximativ 1,5 km Est de localitatea Nufăru, judeţul Tulcea, a ridicat probe de la faţa locului în vederea analizării şi expertizării tehnice.

„Din primele date transmise a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanţelor producerii acestui incident”, a precizat MApN.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax