Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

A treia încercare, cu noroc: Șeful IȘJ Alba, Dorin Sandea, a promovat concursul pentru Corpul Național de Experți în Management

Publicat

Inspectorul școlar general al IȘJ Alba, Dorin Sandea, a promovat concursul de selecție a cadrelor didactice în vederea constituirii Corpului Național de Experți în Management Educațional (CNEME), în cea de-a treia sesiune. După ce acesta a fost „respins de evaluator” în cele două serii precedente ale concursului, pe motiv că nu deținea suficiente credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educațional, de această dată portofoliul său a trecut. Dorin Sandea este expert în management și se află pe locul 11 pe lista candidaților CNEME, din totalul de 56 de candidați, dintre care 44 admiși.

Cu toate că, în sesiunea din iunie a concursului de selecție a cadrelor didactice pentru constituirea CNEME, a fost respins de evaluator pentru că nu a făcut dovada acumulării a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educațional, în cele două luni care au trecut, acesta s-a mobilizat și a reușit să completeze lista creditelor, participând la cursuri de perfecționare continuă.

„Ministerul Educației are un sistem de echivalare a creditelor, însă nu s-a făcut această echivalare la acea vreme. Eu, în paralel, din mai până în august, am mers la toate cursurile de care a fost nevoie, însă, oricum, aveam deja în 13 august decizia de numire în funcția de inspector școlar general pentru încă un an. Așa că mi-am depus candidatura pentru că așa am vrut eu, pentru că s-a făcut atâta tam-tam cu acest corp”, a declarat Dorin Sandea.

Șeful IȘJ Alba a adăugat că nu a făcut public faptul că a absolvit cursurile necesare pentru admiterea sa în CNEME, pe motiv că acesta nu este un motiv de laudă: „Nu am ieșit public și nici nu ies, pentru că mândria mea nu e acolo”. Dorin Sandea are 62 de ani și mai are, deci, 3 ani până la pensionare.

Concursurile pentru ocuparea funcțiilor de inspectori generali, adjuncți și directori de școli rămân în continuare suspendate. Pentru cei care au fost detașați în interesul învățământului, detașările expiră în 31 august, așadar, potrivit inspectorului general Dorin Sandea, pentru ei se va emite o nouă detașare în interesul învățământului, cu o formulă standard „valabilă până la organizarea unui concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2012-2013, adică 31 august 2013”.

Cât despre alte schimbări la nivelul directorilor de școli din Alba, șeful IȘJ a precizat că nu se preconizează noi modificări, „decât în cazuri speciale, dacă fac greșeli”. Fără a specifica dacă există astfel de cazuri, acesta a anunțat că lista cu noii ocupanți ai funcțiilor de conducere din învățământ va fi făcută publică sâmbătă, 1 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax