Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

A treia unitate de producţie „Bosch” de la Blaj, lansată în vara aceasta. Va produce senzori de turație pentru motor și șasiu auto

Publicat

Concernul „Bosch” deschide la Blaj, în vară, o nouă unitate de producţie. Lucrările la această investiţie au demarat în martie anul trecut şi se ridică la aproximativ 43 milioane de euro, din care 30% sunt suportate de stat.

Este vorba despre a treia unitate Bosch la Blaj, amenajată pe o suprafaţă de 7 hectare de teren şi o hală de 21.000 mp, care va avea 320 de angajaţi pe minim 5 ani, urmând să se extindă la 1000 de angajaţi până în 2015. La celelalte două unităţi Bosch Rexroth lucrează alţi aproximativ 600 de salariaţi.

Noua unitate va produce pentru industria auto senzori de turație pentru motor și șasiu și va aparține de divizia Sisteme de Control al Șasiului, din cadrul „Bosch”. Grupul industrial a achiziționat anul trecut o suprafaţă de teren de aproximativ 7 hectare de la administrația publică locală, în imediata apropiere a celor 23 de hectare deținute până atunci, fiind posibile, în viitorul apropiat, deschiderea altor unităţi de producţie noi.

Pentru această investiție, concernul a depus la Ministerul de Finanțe o solicitare pentru acordarea ajutorului de stat destinat investitorilor străini şi a primit subvenţie de 30%.

În prezent, „Bosch” este cel mai important plătitor de taxe şi impozite la bugetul local din Blaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate