Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

A treia zi de controale IPJ Alba înaintea Sărbătorilor de Paşte: Bunuri de zeci de mii de lei confiscate, amenzi şi infracţiuni rutiere

Publicat

În a treia zi de controale în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Catolic şi Ortodox, poliţiştii din Alba au constatat 19 infracţiuni şi au aplicat 514 sancţiuni, în valoare de 118.625 lei.

Joi, efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au acţionat pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor comise prin violenţă, a celor la regimul circulaţiei rutiere, a furturilor, dar şi pentru revenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale.

Au fost verificaţi 104 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale 403 mijloace de transport. În urma acestor controale au fost constatate 19 infracţiuni rutiere, dintre acestea trei fiind de evaziune fiscală.

Totodată, au fost aplicate 514 sancţiuni contravenţionale, din care 413 sunt la  regimul circulaţiei rutiere, 41 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 38 la Legea 12/1990-republicată, restul constituind alte abateri de la normele legale în vigoare. Valoarea contravenţiilor aplicate se ridică la suma de 118.625 lei.

De asemenea, în urma controalelor efectuate poliţiştii au confiscat produse şi băuturi în valoare de 12.774 lei.

Pe raza localității Lunca Ampoiței, un tânăr de 26 de ani din comuna Meteş, efectua acte de comerț cu pâine în alte locuri decât cele autorizate de primării. Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale, iar cantitatea pâine găsită asupra sa a fost ridicată în vederea confiscării.

La Sebeş, un bărbat de 29 de ani din Turda, transporta cu un autoturism 96 bucăţi gazon verde pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. A fost amendat şi încărcătura a fost confiscată.

În Piaţa Dacia Sebeş, un bărbat d 42 de ani din judeţul Sibiu avea la vânzare 300 de pomi fructiferi pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. A fost sancţionat şi pomii, în valoare de aproximativ 2.400 lei, au fost ridicaţi în vederea confiscării.

Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Blaj l-au identificat şi reţinut I.V., de 43 de ani, din judeţul Galaţi, care poseda un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate emis de Judecătoria Arad, având de executat patru ani de închisoare pentru furt.

Acţiunile de control continuă şi în zilele următoare, până în 19 aprilie.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax