Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

A venit frigul: Șeful Inspectoratului Școlar spune că nu este nicio problemă cu încălzirea în şcolile din judeţul Alba

Publicat

elevi

Frigul din această iarnă nu este un motiv de îngrijorare pentru elevii şi profesorii din judeţul Alba. Şcolile din judeţ vor fi bine încălzite şi, astfel, nu există pericolul suspendării orelor din această cauză.

Conform declaraţiilor şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Cornel Sandu, în urmă cu 2 săptămâni s-au făcut evaluări în acest sens în toate şcolile din judeţ şi s-a constatat că acestea sunt pregătite pentru venirea iernii: toate sunt dotate cu surse de încălzire adecvate şi funcţionale. Elevii care parcurg distanţe lungi ca să ajungă la şcoală au la dispoziţie mijloace de transport (microbuze) şi astfel nu sunt nevoiţi să se deplaseze pe cont propriu, în condiţii de iarnă.

Dintr-un sondaj făcut la două şcoli din judeţ s-a confirmat că nu există probleme de acest gen. Primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran, a afirmat că şcolile sunt bine încălzite în acest sezon. Inspectoratul Şcolar le-a oferit, pentru înlesnirea transportului elevilor, 2 microbuze. Întrucât acestea nu făceau faţă transportului tuturor elevilor, Primăria a mai achiziţionat încă un microbuz.

În comuna Pianu, toate cele 7 clădiri şcolare sunt echipate adecvat pentru întâmpinarea frigului. Cu excepţia unei defecţiuni de reţeaua de alimentare cu energie electrică, cu efect temporar asupra celei de încălzire, pentru scurt timp, şcolile nu sunt în pericol din acest punct de vedere. Aici, pe timpul iernii, elevii sunt cazaţi într-un internat în localitatea Strungari. Elevii primesc 3 mese, zilnic, acestea fiind subvenţionate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu 3 lei pe zi, sumă completată de Primărie. Şcolile din această zonă au fost modernizate recent cu centrale termice pe lemne, din fondurile Consiliului Local.

Puteți sesiza problemele cu încalzirea sau de altă natură de la școlile  din județ pe adresa redacție@alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax