Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

A vrut să rămână în funcție și după pensionare. Fostul director de la DGASPC a pierdut definitiv procesul cu CJ Alba

Publicat

protectia copilului

Fostul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Alba, Sorin Valerian Chirilă, a pierdut definitiv procesul în instanță împotriva Consiliului Județean Alba.

Chirilă a contestat în instanță decizia consiliului prin care în anul 2018 a fost schimbat din funcție pe motiv că a îndeplinit vârsta legală de pensionare.

După ce a pierdut în primă instanță procesul la Tribunalul Alba, fostul director a făcut recurs și dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

”Reclamantul susține că, având în vedere că în 12 iunie 2018 urma să împlinească vârsta de 65 ani și 41 ani de muncă neîntreruptă, în data de 11 iunie 2018 s -a adresat președintelui Consiliului Județean Alba, cererea înregistrată la Consiliul Județean Alba sub numărul 11.426/11.iunie 2018 solicitându-i ca în aplicarea prevederilor art. 104 alin. 1 lit. e) din Legea nr.215/2001 să aprobe menținerea sa în activitate și după vârsta de 65 de ani, fără un cumul între pensie și salariu.”  se arată în motivarea magistraților de la Tribunalul Alba.

Mai exact deși împlinise vârsta legală de pensionare, Sorin Chirilă a dorit să rămână în activitate ”pentru a putea finaliza proiectele demarate și aflate în curs de derulare.”

În data de 30 octombrie, Tribunalul Alba a respins în contecios administrativ acțiunea fostului director.

De asemenea, magistrații de la instanța superioară din Alba au respins în data de 22 aprilie recusul lui Sorin Chirilă împotriva sentinței oferite de Tribunalul Alba.

”Respinge ca nefondat recursul declarat de recurentul reclamant Chirilă Sorin împotriva sentinţei administrative 800/CAF/2018 pronunţată de Tribunalul Alba – secţia a II-a civilă, de contencios administrativ fiscal şi de insolventa în dosar nr. 2036/107/2018. Definitivă”, se arată în decizia pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia  pronunţată în 22 aprilie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 23.04.2019 at 18:52

    Ce e de neinteles. La Primarie sunt vreo douazeci de cazuri. N-au cazut la pace, asta-i.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax