Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

A vrut să rămână în funcție și după pensionare. Fostul director de la DGASPC a pierdut definitiv procesul cu CJ Alba

Publicat

protectia copilului

Fostul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Alba, Sorin Valerian Chirilă, a pierdut definitiv procesul în instanță împotriva Consiliului Județean Alba.

Chirilă a contestat în instanță decizia consiliului prin care în anul 2018 a fost schimbat din funcție pe motiv că a îndeplinit vârsta legală de pensionare.

După ce a pierdut în primă instanță procesul la Tribunalul Alba, fostul director a făcut recurs și dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

”Reclamantul susține că, având în vedere că în 12 iunie 2018 urma să împlinească vârsta de 65 ani și 41 ani de muncă neîntreruptă, în data de 11 iunie 2018 s -a adresat președintelui Consiliului Județean Alba, cererea înregistrată la Consiliul Județean Alba sub numărul 11.426/11.iunie 2018 solicitându-i ca în aplicarea prevederilor art. 104 alin. 1 lit. e) din Legea nr.215/2001 să aprobe menținerea sa în activitate și după vârsta de 65 de ani, fără un cumul între pensie și salariu.”  se arată în motivarea magistraților de la Tribunalul Alba.

Mai exact deși împlinise vârsta legală de pensionare, Sorin Chirilă a dorit să rămână în activitate ”pentru a putea finaliza proiectele demarate și aflate în curs de derulare.”

În data de 30 octombrie, Tribunalul Alba a respins în contecios administrativ acțiunea fostului director.

De asemenea, magistrații de la instanța superioară din Alba au respins în data de 22 aprilie recusul lui Sorin Chirilă împotriva sentinței oferite de Tribunalul Alba.

”Respinge ca nefondat recursul declarat de recurentul reclamant Chirilă Sorin împotriva sentinţei administrative 800/CAF/2018 pronunţată de Tribunalul Alba – secţia a II-a civilă, de contencios administrativ fiscal şi de insolventa în dosar nr. 2036/107/2018. Definitivă”, se arată în decizia pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia  pronunţată în 22 aprilie.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 23.04.2019 la 18:52

    Ce e de neinteles. La Primarie sunt vreo douazeci de cazuri. N-au cazut la pace, asta-i.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO ADR Centru: Întâlniri de lucru pentru informarea celor ce vor să acceseze 200.000 de euro fonduri nerambursabile

Publicat

Microîntreprinderile din Regiunea Centru vor absorbi fonduri europene pentru afaceri mai prospere. În douăzeci de ani, firmele mici din Regiunea Centru au creat și menținut mai mult de 40.000 locuri de muncă, bazându-se pe sprijinul oferit de Uniunea Europeană. Peste 200 de reprezentanți ai microîntreprinderilor și firmelor de consultanță din Regiunea Centru au participat la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Primarul din Ciugud dezminte trecerea la PNL: „După execuția politică și excluderea din PSD, am rămas INDEPENDENT”

Publicat

Gheorghe Damian

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, dezminte informaţiile transmise joi seara, într-o emisiune TV, de Rareș Bogdan, potrivit cărora acesta s-ar fi înscris în PNL. Damian susține că, după „execuția politică” și excluderea din PSD, a rămas independent. „Dragi prieteni, După mai bine de 2 ani de când am fost „executat politic” și exclus din PSD […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Daniel Zdrânc: PSD a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani

Publicat

După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei, a transmis vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc. „Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

APIA Alba: Până în 31 mai, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată, fără penalităţi

Publicat

apia alba iulia

În perioada 16 – 31 mai inclusiv, la sediile Centrelor județene/locale APIA, fermierii pot depune modificări la Cererile Unice de Plată depuse în cadrul Campaniei 2019, fără penalităţi, transmite APIA Alba. În conformitate cu art. 1 din Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) nr. 69/2019, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligația […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate