Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

A vrut să rămână în funcție și după pensionare. Fostul director de la DGASPC a pierdut definitiv procesul cu CJ Alba

Publicat


protectia copilului

Fostul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Alba, Sorin Valerian Chirilă, a pierdut definitiv procesul în instanță împotriva Consiliului Județean Alba.

Chirilă a contestat în instanță decizia consiliului prin care în anul 2018 a fost schimbat din funcție pe motiv că a îndeplinit vârsta legală de pensionare.

După ce a pierdut în primă instanță procesul la Tribunalul Alba, fostul director a făcut recurs și dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia.

”Reclamantul susține că, având în vedere că în 12 iunie 2018 urma să împlinească vârsta de 65 ani și 41 ani de muncă neîntreruptă, în data de 11 iunie 2018 s -a adresat președintelui Consiliului Județean Alba, cererea înregistrată la Consiliul Județean Alba sub numărul 11.426/11.iunie 2018 solicitându-i ca în aplicarea prevederilor art. 104 alin. 1 lit. e) din Legea nr.215/2001 să aprobe menținerea sa în activitate și după vârsta de 65 de ani, fără un cumul între pensie și salariu.”  se arată în motivarea magistraților de la Tribunalul Alba.

Mai exact deși împlinise vârsta legală de pensionare, Sorin Chirilă a dorit să rămână în activitate ”pentru a putea finaliza proiectele demarate și aflate în curs de derulare.”

În data de 30 octombrie, Tribunalul Alba a respins în contecios administrativ acțiunea fostului director.

De asemenea, magistrații de la instanța superioară din Alba au respins în data de 22 aprilie recusul lui Sorin Chirilă împotriva sentinței oferite de Tribunalul Alba.

”Respinge ca nefondat recursul declarat de recurentul reclamant Chirilă Sorin împotriva sentinţei administrative 800/CAF/2018 pronunţată de Tribunalul Alba – secţia a II-a civilă, de contencios administrativ fiscal şi de insolventa în dosar nr. 2036/107/2018. Definitivă”, se arată în decizia pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia  pronunţată în 22 aprilie.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 23.04.2019 la 18:52

    Ce e de neinteles. La Primarie sunt vreo douazeci de cazuri. N-au cazut la pace, asta-i.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. LUNI, proba la alegere în funcție de profil și specializare. MODELE de SUBIECTE

Publicat

examen

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 continuă luni, 26 august, cu proba scrisă la alegere în funcție de profil și specializare. La această ultimă probă scrisă sunt așteptați să participe 397 de candidați din județul Alba. Primele rezultate vor fi cunoscute marți, 3 septembrie. La această probă, absolvenții de liceu au avut de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Alba24 și Bianca Iuga, în căutarea modelelor. Povestea Corinei Nechita din Alba Iulia: multinaționale, călătorii și familie

Publicat

România dă semne că se schimbă și că poate merge spre normalitate, iar modelele noastre sunt de cele  mai multe ori lângă noi. Împreună cu Bianca Iuga, Alba24 a plecat în căutare de modele, de români care îi inspiră și pe cei din jurul lor, de oameni care au ceva de spus, deși nu au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA în săptămâna 26 august – 1 septembrie. Scăpăm de caniculă, dar vin furtuni. Temperaturi în scădere

Publicat

soare furtuna fulger

În continuare vremea va fi caldă, însă temperaturile mai scad cu câteva grade Celsius. În prima parte a săptămânii, meteorologii anunță câteva ploi și furtuni, însă tot va fi cald, cu maxime ce vor trece ușor de 30 de grade Celsius. Apoi, spre sfârșitul săptămânii temperaturile mai scad puțin, treptat, așa încât prima zi a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO-Se întâmplă în România: Peste 40 de persoane transportate ca sardelele-n conservă, într-o dubiță

Publicat

duba3

Peste 40 de oameni au fost descoperiți într-o dubiță, în urma unui control de rutină făcut de polițiștii de la Ciculație, în localitatea Sfântu Gheorghe, județul Covasna.  După ce șoferul a parcat mașina ”trasă pe dreapta” de oamenii legii, ușile de la automobil s-au deschis și a durat aproape un minut și jumătate până când […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate