Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

A vrut să dea foc la o ușă, dar era să provoace o explozie într-un bloc de locuințe. Razbunarea unui bărbat din Sebeș

Publicat

”C. o să plângă la morgă”: mesajul unui bărbat care a vrut să se răzbune, dar a fost foarte aproape să provoace o tragedie. O incendiere este într-un bloc din Sebeș este detaliată de magistați, în instanță. 

Este vorba despre un bărbat din Sebeș, care a incendiat o saltea, pusă pe ușa apartamentului unui rival. Deși s-a petrecut în 2021 a fost nevoie de aproape trei ani pentru o sentință în instanță.

În data de 7 februarie 2024, magistații din Sebeș l-au condamnat pe N.C. Robert pentru distrugere.

S-a răzbunat pe un rival mai vechi

În noaptea de 8 spre 9 aprilie, bărbatul în cauză, Robert, a mers la apartamentul în care locuia în chirie, rivalul său.

A bătut la ușă, dar nu a răspuns nimeni. Atunci a văzut o saltea și s-a gândit să își ducă răzbunarea la un alt nivel.

A luat salteaua, a pus-o pe ușa apartametului și cu o brichetă i-a dat foc. În tot acest timp, pe față avea pus un tricou pentru a-și ascunde chipul.

Era să provoace o explozie

Salteaua a luat foc și foarte rapid focul s-a extins. Însă, lângă ușa incendiată se afla și contorul de gaz care a fost cuprins de foc. Pagubele provocate de bărbat sunt notate de magistrați, în hotărârea instanței.

”(…) a incendiat ușa apartamentului nr. 76, efectul termic produs distrugând în totalitate ușa de acces, mai multe cabluri electrice care se aflau deasupra ușii, o țeavă de alimentare cu apă tip PPR, precum și deteriorarea contorului de gaz aflat în imediata apropiere, fapta fiind de natură a pune în pericol persoanele care locuiesc în și bunurile acestora, care s-au alarmat și au reușit stingerea incendiului”, se arată în motivarea instanței.

Vecinii care au simțit miros de fum au ieșit pe casa scării, iar bărbatul care era ținta răzbunării s-a trezit alarmat de strigătele locatarilor.

Aceștia au stins focul cu găleți cu apă, iar apoi au sunat la 112.

Mesaje scrise cu marker-ul pe ușa blocului și pe pereți

Robert a scris mai multe mesaje de amenințare, pe ușa blocului, dar și în blocul în care locuia fratele victimei.

Pe ușa de acces în scara blocului unde locuia era un mesaj ”C. o să plângă la morgă” și că a fost aprins un benner și că mesaje de același gen au fost găsite și în scara blocului unde locuia fratele său, au notat magistrații.

Pedeapsa primită pentru distugere

La aproape trei ani de las comiterea faptei, magistrații din Sebeș l-au condamnat pentru distrugere. Bărbatul mai avea și o condamnare mai veche, care s-a adăugat la pedeapsa actuală.

Pentru fapta de distrugere a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare. La acesta s-a adăugat și o condamnare mai veche, pedeapsa finală fiind de 2 ani de închisoare.

Magistrații au decis ca pedeapsa să fie cu suspendare. Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax