Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

Aberant: Guvernul finanțează tutunul prin Ministerul Agriculturii și campaniile împotriva lui prin Ministerul Sănătății

Publicat

t

Statul subvenționează tutunul și campaniile împotriva sa, în același timp. Cel puțin așa consideră deputatul USR Claudiu Năsui. Într-o postare pe contul său de facebook, acesta acuză că statul român finanțează indirect companiile de tutun ieftinindu-le materia primă prin subvenții foarte mari la hectar pentru aceste culturi. 

Acest lucru se face prin Ministerul Agriculturii. Tot Guvernul, de această dată prin Ministerul Sănătății, finanțează campaniile anti-tutun.

Postarea lui Claudiu Năsui:

”Sunt multe aberații la stat. De multe ori nu știe mâna dreaptă ce face mâna stângă. De exemplu, ministerul sănătății finanțează campanii anti-fumat în timp ce ministerul agriculturii îl subvenționează. Toată distracția, pe bani publici.

Știți unde dă statul cea mai mare subvenție agricolă? La tutun. 1.500 euro per hectar și sunt bani europeni în plus. Nu mai zic că principalul beneficiar al ei în România este Ioan Niculae.

Dar nu el este cel mai mare beneficiar al acestei subvenții. Cei mai mari beneficiari sunt companiile care produc țigări. Practic, această subvenție este pentru marile companii producătoare de țigări.

De ce? Pentru că subvențiile le ieftinesc lor materia primă. Bătea la ochi să primească banii direct, așa că schema este să le finanțezi furnizorii.

Cam acesta e rezultatul multor ani de lobby intens din partea unor companii pline de bani care, deși nu și-au făcut afacerile directe cu statul, au beneficiat de privilegii din partea lui.

Astfel ajungem în situația să taxăm și să subvenționăm tutunul în același timp. Cum ar fi, dacă tot vrem să reducem fumatul, să nu îl mai subvenționăm din bani publici?”


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. matei

    duminică, 09.06.2019 la 14:28

    si ce e gresit in asta? fumatorilor le trebuie tigari; celor care se lasa le trebuie ajutor, normal ca trebuie multumiti toti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Profesoara de engleză din Alba, care a întreținut relații sexuale cu un elev, condamnată la închisoare cu suspendare

Publicat

salistea

Profesoara de limba engleză de la școala ”David Prodan” din comuna Săliștea, acuzată că a întreținut relații sexuale cu un elev, a fost condamnată la închisoare cu suspendare.  D.A. Elena a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției în urmă cu două luni, iar în data de 24 iunie, acordul a fost recunoscut. În urma […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte și la mare până în 7 iulie. Temperaturi și precipitații în următoarele două săptămâni

Publicat

munti meteo

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, temperaturile cresc în prima săptămână, apoi scad în primul weekend cu aproximativ 8 grade Celsius. În Transilvania, media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 28 de grade în prima zi, până la 32 – […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Trafic blocat pe DN 67C între Tău si Oașa. Pentru deblocare intervin pompierii din Alba Iulia, Sebeș și SVSU Sugag

Publicat

colaj drum

Pompierii din Alba Iulia alături de cei din Sebeș intervin luni, în jurul orei 17:30, cu două autospeciale și 10 subofițeri pentru deblocarea drumului DN 67 C între barajul Tău si Oașa. Drumul a fost blocat cu aluviuni, aduse de pe versanți, în urma ultimelor ploi torențiale înregistrate în zonă.  Momentan traficul pe drumul respectiv este […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Investiție de aproape 10 milioane de euro la Cugir din fonduri UE: bike-sharing, autobuze hibrid și străzi modernizate

Publicat

cugir

Printr-o investiție de aproape 10 milioane de euro, din fonduri europene, la Cugir se vor moderniza peste 14 kilometri de străzi și se vor achiziționa șase autobuze hibride. De asemenea, proiectul prevede și amenajarea a 41 de noi stații de autobuz și vor fi cumpărarea a 70 de biciclete pentru bike-sharing.  Valoarea totală a proiectului […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate