Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Aberație administrativă. Din Alba Iulia în Alba Iulia, cu rovinietă obligatorie

Publicat

iesire alba iulia

Pentru a merge din Alba Iulia în Alba Iulia, mai precis în Oarda, aveți nevoie de rovinietă. Mai mulți cetățeni ai cartierului Oarda au semnalat primăriei Alba Iulia o aberație administrativă. Pentru a ajunge acasă, sunt nevoiți să parcurgă câteva sute de metri pe un drum național, respectiv de la podul de peste Mureș, până la benzinăria de la intrarea spre cartier. Aceștia spun că de multe ori, camerele de control al rovinietei sunt amplasate chiar în benzinărie.

Oamenii sunt foarte nemulțumiți pentru că porțiunea respectivă de drum național nu este considerată stradă a orașului, în timp ce terenurile și clădirile de pe margine sunt în intravilan. În același timp, vechiul drum de acces spre Oarda, cel de lângă Mureș, a fost restricționat doar pentru circulația autobuzelor, în condițiile în care era unul dintre factorii care contribuiau la blocarea traficului la ieșirea și intrarea în oraș.

Unuia dintre cei aflați în această situație, i s-a răspuns verbal de către reprezentanții primăriei că ar putea ocoli pe la Drâmbar, Șeușa, Ciugud, Limba, pentru a ajunge în Oarda. Astfel nu ar avea nevoie de rovinietă pentru că în acest caz este vorba despre un drum județean. ”Asta ar însemna să merg acasă printr-o altă localitate, din Alba Iulia în Alba Iulia” spune omul care nu a dorit să îi facem public numele. În plus, este vorba despre o rută cu mult mai lungă și chiar și în aceste condiții ar trebui să traverseze un drum național, respectiv centura municipiului.

”Am vorbit și cu consilerul local care reprezintă Oarda, dar se pare că nu avem ce face”, a adăugat omul. Asta în condițiile în care porțiunea de drum este în administrarea CNAIR, nu a primăriei Alba Iulia.

Rovinieta este o taxă prin achitarea căreia un autovehicul capată dreptul de a rula pe rețeaua de drumuri naționale. Pentru drumurile din intravilanul reședințelor de județe și al municipiilor, sau pentru drumurile județene, nu este necesară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ...

    miercuri, 24.10.2018 at 12:32

    Nu te amendeaza nimeni daca treci peste centura, spre Ciugud. Nu mai scrieti toate prostiile debitate de fiecare persoana…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax