Connect with us
Publicitate

ABRUD

Abrud: 5 mașini cu defecțiuni tehnice, descoperite în trafic. Polițiștii și angajații RAR, la ”vânătoare” de rable în județ


Publicat

Poliţiştii din Abrud, împreună cu angajații Registrului Auto Român, au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor.

Au fost depistate 5 autoturisme care prezentau defecțiuni.

La data de 10 iunie 2020, poliţişti din cadrul Poliţiei Orașului Abrud, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe raza orașului Abrud, o acţiune pentru depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme care nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

Cu ocazia acțiunii, polițiștii au aplicat 14 de sancțiuni contravenționale, din care 5 pentru defecțiuni tehnice și au reținut 4 certificate de înmatriculare.

Controale similare au loc și în alte localități ale județului, în perioada următoare.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O tornadă puternică a lovit Cehia și a distrus câteva orașe. Vântul a atins 270 de kilometri la oră și a ras tot în cale

Publicat

O tornadă a lovit joi seara mai multe localități din Cehia, de la granița cu Austria. Vântul a atins viteze de peste 270 de kilometri la oră și a distrus tot ce i-a ieșit în cale. A luat rănit oameni, a luat pe sus acoperișuri și mașini. 

Televiziunea cehă a anunțat că mai multe localități mici au fost  devastate. Un oficial al municipalități din Hrusky, citat de agenția cehă de stat, a spus că jumătate din oraș a fost practic pusă la pământ.

Echipe de salvare din toată țara dar și din țările vecine au intervenit pentru căutarea și salvarea persoanelor rănite.

Există mai multe rapoarte privind existența a 150-200 sau chiar 300 de persoane rănite și informații, neconfirmate deocamdată, privind decesul mai multor victime.

Un purtător de cuvânt al serviciilor de situații de urgență a declarat că situația este foarte gravă și că mulți oameni sunt sub dărâmături.

Surse: Biziday, BBC

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Urs văzut între Ampoița și Lunca Ampoiței. Atenționare pentru cetățeni și turiști

Publicat

Un urs a fost surprins de un cetățean pe drumul ce leagă Ampoița de Lunca Ampoiței, în comuna Meteș. Animalul a fost fotografiat joi, în jurul orei 21:00, în timp ce traversa valea și drumul comunal DC 68. 

„ATENȚIE!!! Acest urs a fost văzut de o persoană între Lunca Ampoiței și Ampoița joi, aproximativ la ora 21”, a scris un cetățean, pe un grup de pe rețeaua de socializare Facebook.

foto: D. Daniela (Facebook)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Electrica Furnizare atrage atenția asupra unor practici înșelătoare. Fii informat! (P)

Publicat

Cea mai importantă companie de furnizare a energiei electrice din România, Electrica Furnizare, cu un portofoliu de peste 3,2 milioane de clienți, le atrage atenția acestora asupra riscurilor de a fi expuși unor practici înșelătoare, care s-au intensificat în ultima perioadă.

Electrica Furnizare susține dezvoltarea unui mediu concurențial și consideră esențial ca, odată cu liberalizarea piețelor de energie electrică și de gaze naturale, clienții să își poată alege furnizorul potrivit, în condițiile în care sunt corect informați.

În acest sens, Electrica Furnizare atrage atenția clienților asupra faptului că ar putea fi abordați de „agenți de vânzări” care pretind în mod fals că sunt reprezentanții Electrica Furnizare și care îi dezinformează cu privire la activitățile desfășurate de companie, le prezintă oferte înșelătoare sau îi conving să semneze documente al căror conținut este diferit față de cel prezentat.

Pentru a veni în sprijinul clienților, Electrica Furnizare le recomandă acestora o serie de acțiuni menite să preîntâmpine situațiile descrise mai sus:

  • Solicitarea legitimației de serviciu a agentului de vânzări pentru a putea verifica informațiile prezentate de acesta cu privire la identitatea și compania pe care o reprezintă;
  • Accesarea site-ului www.electricafurnizare.ro pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate de companie;
  • Citirea cu atenție a conținutului tuturor documentelor prezentate; în cazul particular al reînnoirii contractului pentru furnizarea de alte utilități sau servicii este important să parcurgeți cu atenție materialele puse la dispoziția dumneavoastră, să verificați toate bifele din documentele prezentate, astfel încât să evitați semnarea în același timp și a unui contract de furnizare a energiei electrice, fără ca dumneavoastră să fi solicitat sau să fi dorit acest lucru;
  • Păstrarea vigilenței cu privire la capcanele existente în unele oferte, în care nu sunt stipulate clar informaṭii importante precum: preṭul final, termenele de plată, taxele de reziliere și penalitățile;
  • Verificarea modului în care sunt folosite datele cu caracter personal şi documentele pe care clienții le pun la dispoziţia agenților de vânzări;
  • Contactarea Electrica Furnizare la adresa clienti@electricafurnizare.ro pentru orice informaţii referitoare la ofertele companiei, la activităţile desfăşurate de reprezentanții acesteia, cât şi pentru sesizări referitoare la presupuse încălcări ale legii.

Cu o tradiție de peste 120 de ani în domeniul energiei, Electrica Furnizare, parte a Grupului Electrica, este cel mai mare furnizor de energie electrică din România. Din anul 2017, compania este prezentă și pe piața gazelor naturale, deținând licență de furnizare pe întreg teritoriul României.

Electrica Furnizare le mulțumește clienților pentru încrederea acordată și îi încurajează să sesizeze orice fel de practici neconcurențiale la numărul de telefon 0244.406.006 (număr cu tarif normal) sau la adresa clienti@electricafurnizare.ro pentru a putea lua măsurile corespunzătoare.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia va avea o Alee a Unirii. Consiliul Județean Alba vrea să amenajeze zona dintre Sala Unirii și Muzeul de Istorie

Publicat

Alba Iulia va avea o Alee a Unirii, unde vor fi amplasate toate busturile personajelor istorice importante în acest eveniment major al istoriei României.

Administrația locală și Consiliul Județean Alba vor reamenaja zona din fața Sălii Unirii și a Muzeului Național al Unirii.

Fiecare personaj istoric va avea un cod QR, prin intermediul căruia, vizitatorii pot obține informații de bază despre rolul său în Marea Unire.

De asememenea, în zonă va fi amenajat și un timeline, cu principalele evenimente din viața orașului, petrecute în ultimele 300 de ani.

Prioiecte în Consiliul Local Alba Iulia

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința din 29 iunie, două proiecte privind parcelarea unor terenuri aflate în Cetatea Alba Carolina.

Mai exact, se solicită transmiterea din domeniul public al municipiului Alba Iulia în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba a terenurilor din proximitatea Sălii Unirii și a Muzeului Unirii din Alba Iulia, în vederea implementării proiectului „Amenajare zonă cuprinsă între Sala Unirii și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia”.

Este vorba despre mai multe parcele, dintre care una în suprafață de 968 mp (zona verde din fața Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia), o alta de 2.227 mp (zona Sălii Unirii) și o alta de 197 mp (zona busturilor din Piața Cetății, în spatele Sălii Unirii).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate