Connect with us
Publicitate

ABRUD

Abrud: Proiect gigant pentru introducerea gazului metan, depus prin programul ”Anghel Saligny”. Primar: ”Suntem optimiști”

Publicat

Primăria din Abrud intenționează introducere gazului metan în oraș. Un proiect de aproape 47 de milioane de lei (valoare fără TVA) a fost depus pentru finanțare prin programul național de investiții ”Anghel Saligny”. Vizează consrucția unei rețele de 35 de kilometri. 

Potrivit primarului, Cristian Albu, bugetul local ar urma să contribuie cu suma de 1,2 milioane de lei.

”Suntem optimiști că vom obține această finanțare, ne încadrăm pe buget. Am solicitat aviz de principiu petru racordarea la alimentarea de la Brad” a declarat Cristian Albu.

Proiectul prevede construcția a aproape 35 de kilometri de rețea de gaze, cu o lungime a instalației de racordare de 500 de metri.

Consumul anual estimat este de 4,6 milioane de metri cubi pentru consumatorii casnici și de peste 35 de milioane de metri cubi pentru consumatorii non-casnici.

Investiția ar fi extrem de utilă în zonă, atât pentru populație, cât și pentru companiile private. În prezent, oamenii (chiar și cei care locuiesc la bloc) se încălzesc cu lemne sau cu sisteme elctrice.

Acesta este singurul proiect de acest fel din Munții Apuseni, depus prin programul ”Anghel Saligny”.

Sursă foto: Cristian Albu – primarul Abrudului

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax