Connect with us
Publicitate

ABRUD

ABRUD: Puterea unei comunități. Primarul și oamenii din oraș au cumpărat o casă pentru niște copii fără mamă

Publicat

Nu sunt multe locuri din țară unde un asemenea lucru este posibil! Oamenii din Abrud s-au unit în jurul unei tragedii care a lovit o familie din comunitatea lor. S-au mobilizat și, alături de primar le-au cumpărat o casă celor patru copii mici care au rămas fără mamă, după un accident de circulație provocat de tatăl lor. ”Mulțumesc tuturor celor care ați dat curs dorinței mele ca acești 4 îngerași să aibă casa lor. Nu o să nominalizez pe nimeni aici, știm fiecare cu ce am contribuit” a transmis primarul din Abrud, Nicolae Simina. 

Reamintim că un cumplit accident de mașină a distrus o familie din Sohodol. Mama, Petronela Narița, și-a pierdut viața după ce mașina condusă de soțul ei, băut și fără permis de circulație, s-a răsturnat. Tatăl, Flavius Narița, a ajuns după gratii însă a fost eliberat, instanța ținând cont de situația celor patru copii rămași în grija bunicii din partea tatălui: Flavia (12 ani), Ianis (10 ani), Andreea (9 ani) şi Darius (6 ani). Nu erau bogați, spun oamenii din zonă, dar își îngrijeau copiii și îi făceau să nu simtă lipsurile. ”Erau o familie fericită” spune primarul din Abrud, Nicolae Simina, unchiul femeii care a decedat. Din păcate însă, într-o zi din vara acestui an, totul s-a năruit. Șocul asupra celor mici a fost extraordinar și, în timp, în loc să se amelioreze, s-a accentuat.

Primarul din Abrud, a decis să se implice și să strângă comunitatea locală în jurul acestui caz deosebit. A deschis un cont pe numele fratelui său, în care oamenii au fost invitați să doneze bani pentru cei mici. S-au strâns aproximativ 8.000 de euro la care s-au adunat ceva economii ale bunicii, cu care primarul a cumpărat o casă în Abrud, ”ca să nu mai facă naveta la școală din satul Sohodol, pentru că nu se știe ce va fi în viitor”.

Cel care le-a vândut casa, impresionat și el de tragedia celor mici, a lăsat din preț. Flavius Narița, tatăl, s-a întors deocamdată la copii, afectat și el de o greșeală pe care nu și-o va putea ierta.  ”S-a schimbat mult de tot şi îşi vede de treabă. Locuieşte cu copiii şi se ocupă de ei”, a afirmat primarul din Abrud.

Tot primarul, unchi al mamei micuțilr, alături de alți oameni inimoşi din oraş, s-au ocupat ca micuţii să nu întrerupă școala, le-au cumpărat rechizite şi le-au donat haine noi.

De remarcat este faptul că foarte mulți oameni din Abrud dar și din județ au ajutat cu ce au putut familia Narița, dezinteresat, fără să aștepte mulțumiri publice, de fapt într-o discreție deplină.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. SIMINA NICOLAE

    duminică, 26.11.2017 at 21:07

    Multumesc si pe aceasta cale tuturor care au fost alaturi de mine pentru a atinge obiectivul propus.

    • Paul

      luni, 27.11.2017 at 08:04

      Felicitari dle primar. Cum le putem trimite ceva de Craciun?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax