Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Abrudenii au apă potabilă doar câteva ore pe zi. Seceta prelungită a golit bazinele de colectare

Publicat

În secolul XXI, încă mai există localităţi unde alimentarea cu apă potabilă se face după program. Cu o astfel de situaţie se confruntă de câteva săptămâni şi cetăţenii din Abrud, unde, din cauza secetei, apa din robinete curge doar câteva ore pe zi.

Peste seceta prelungită din acest an s-a suprapus de câteva săptămâni şi îngheţul, ceea ce a determinat ca alimentarea cu apă a oraşului Abrud să fie considerabil afectată. Potrivit viceprimarului Lorint Şuluţiu, din robinetele abrudenilor curge apă fie dimineaţa fie seara, deci, în medie doar 5-6 ore pe zi. „Din cauza secetei, au secat izvoarele, iar alimentarea cu apă, în condiţii normale, nu s-a mai putut realiza. Situaţia ţine deja de câteva săptămâni, iar afectat este întreg oraşul. Se dă drumul la apă, dimineaţa, între 7.00 şi 9.00 şi după-amiaza, între 17.00 şi 23.00. Ploile din ultimele zile au mai ameliorat puţin problema, iar astăzi am avut apă. Probabil va fi sistată din nou, la noapte”, a spus Şuluţiu.

Abrudenii sunt nevoiţi să-şi facă aprovizionarea cu apă în fiecare dimineaţă, iar ceea ce este mai grav este că nu există un program anunţat al orelor între care alimentarea cu apă este sistată. Directorul adjunct al APA CTTA Alba, Ioan Dreghiciu a explicat că nu există posibilitatea de a anunţa din timp când se va lua apa, iar asta deoarece totul ţine de modul în care apa din izvoare se reglează: „Seceta a făcut ca apa din izvoare să scadă considerabil, atât pe Valea Cernica, cât şi Buninginea, precum şi pe Vâlcan 1 şi Vâlcan 2. Nu am avut de unde strânge apă, aşa că alimentarea se face deocamdată după program. Această situaţie va mai dura, până când se va reuşi să se strângă suficientă apă în bazine”, a explicat Dreghiciu.

Deocamdată, singura localitate din Alba afectată este Abrud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. virgo

    marți, 06.12.2011 at 18:29

    Cine nu știe, Abrudul e în Sahara…Deci de unde apă?…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax