Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Absent de la Alba Iulia, premierul Ciucă a transmis un mesaj cu ocazia Centenarului Încoronării. A vorbit despre Spaţiul Schengen

Publicat

Premierul României Nicolae Ciucă deși a fost invitat la Alba Iulia cu ocazia Centenarului Încoronării, nu a dat curs invitației. La fel și președintele României, Klaus Iohannis. Evenimentul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Prim-ministrului României.

Absent de la Alba Iulia, Nicoale Ciucă a lansat un mesaj cu ocazia evenimentului, în care a spus că autoritățile trebuie să fie unite pentru aderarea României la Spațiul Schengen şi la OCDE.

Mai mult de atât, deși a ignorat evenimentul din Cetatea Marii Uniri, Nicolae Ciucă a mai transmis că a fost onorat să acorde Înaltul Patronaj evenimentelor de la Alba Iulia care marchează un secol de la încoronarea suveranilor României Mari, potrivit agerpres.ro. 

În contextul marcării Centenarului Încoronării, fac un apel către toţi actorii responsabili de a fi uniţi în jurul marilor obiective pe care statul român şi le-a setat – finalizarea procesului de monitorizare a României prin MCV, aderarea la Spaţiul Schengen, aderarea la OCDE – sunt parte a unui proiect pe care avem obligaţia să îl construim pentru următorii ani. România are nevoie de toate forţele politice şi energiile pentru a realiza aceste deziderate şi a oferi cetăţenilor săi stabilitate, instituţii performante, progres”, a transmis Nicolae Ciucă în mesajul care a fost citit participanţilor la festivităţile desfăşurate la Alba Iulia de către şeful Cancelariei, Mircea Abrudean.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis IGNORĂ Centenarul Încoronării de la Alba Iulia, organizat sub înaltul patronaj al premierului

Potrivit lui Nicolae Ciucă, o naţiune puternică are capacitatea de a genera coeziune şi unitate în jurul unor obiective comune, îşi protejează cetăţenii, le asigură libera dezvoltare, le garantează securitatea şi bunăstarea.

„Avem obligaţia să ducem mai departe moştenirea înaintaşilor, să le urmăm exemplul demn de patriotism civic, loialitate şi spirit de sacrificiu şi să acţionăm pentru apărarea şi protejarea valorilor care ne definesc şi care constituie garanţia unui viitor prosper”, a opinat prim-ministrul.

Nicolae Ciucă a mai arătat că „perioada pe care o parcurgem, marcată de războiul neprovocat al Federaţiei Ruse în Ucraina, dar şi de numeroase crize, ne demonstrează că societăţile democratice au inamici care îmbracă diverse forme şi care le testează rezilienţa, dar şi capacitatea de a răspunde ferm şi prompt în faţa pericolelor”.

În astfel de momente, a susţinut Ciucă, este „esenţial să rămânem ancoraţi în realitatea pe care ne-am asumat-o şi construit-o, cea fundamentată pe echilibru, responsabilitate, dialog, solidaritate, libertate, respectul faţă de demnitatea umană, respectul faţă de lege”.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Mircea Hava, despre lipsa lui Iohannis și Ciucă de la Alba Iulia: ”Nu mă gâdila enorm să văd aici o infuzie de politicieni”

Premierul a mai spus că a susţinut mereu că lecţiile trecutului trebuie învăţate şi că evenimentele secolului trecut au arătat foarte clar care ne sunt opţiunile.

„Idealul generaţiei de la 1918 a căpătat, în ultimii ani, cu fiecare proiect major îndeplinit, tot mai multă concreteţe. Suntem, astăzi, membri ai Uniunii Europene şi ai Alianţei Nord-Atlantice, profund angajaţi în protejarea statului de drept şi democraţiei, câştigate cu preţul sângelui”, a menţionat Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a punctat, în mesajul său, transmis cu prilejul celebrării unui moment cu o simbolistică deosebită în istoria naţională, că rememorarea evenimentelor fundamentale pentru procesul de modernizare şi dezvoltare a statului, precum şi omagierea memoriei tuturor celor care au contribuit la realizarea acestora constituie o datorie permanentă, o condiţie esenţială pentru păstrarea nealterată a identităţii şi conştiinţei naţionale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax