Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Absolvenții instituțiilor de învățământ care au împlinit 16 ani pot beneficia, șase luni, de indemnizație de șomaj

Publicat

Absolventii instituțiilor de învățământ care au cel putin 16 ani pot beneficia de indemnizaţie de şomaj. Aceştia trebuie să se înregistreze, în cel mult 60 de zile de la data absolvirii, la agentia de ocupare a forţei de muncă, în calitate de persoană care îşi caută un loc de muncă, informează Mediafax.

Nivelul indemnizaţiei este echivalentul a 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare şi se acordă tinerilor absolvenţi, dacă aceştia se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile de la data absolvirii, perioada în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării, respectiv informare şi consiliere profesională, medierea muncii şi formare profesională.

Absolvenţii care vor să se înscrie pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj trebuie să pregătească un dosar cu actul de identitate, în original şi copie, actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie şi adeverinţa medicală care să certifice că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de munca ori că are eventuale restricţii medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax