Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, șef de promoție la Academia Forțelor Terestre Sibiu – specializarea Intendență

Publicat

Sublocotenentul Mircea Costea este absolvent al Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, promoția 2018, iar în acest an a absolvit Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu ca șef de promoție la specializarea Intendență.

Potrivit reprezentanților colegiului militar albaiulian, încă de pe băncile liceului Mircea a fost preocupat permanent de antrenarea gândirii și atras de domeniul muncii intelectuale, obținând premii la olimpiadele și concursurile de științe socio-umane, dar și cu o înclinare aparte spre poezie, lirism.

Pentru Mircea, colegiul militar reprezintă o etapă frumoasă din viața de adolescent, care i-a permis să se dezvolte atât ca persoană, cât și ca viitor ofițer și să fie ghidat spre etapa ulterioară, academia militară.

„Încă de când am ajuns prima dată în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, am simțit că intru într-o mare familie în cadrul căreia mă pot dezvolta ca și persoană și ca viitor ofițer. Pașii vieții mi-au fost mereu conduși și îndrumați de profesori și de colegi, oameni care m-au ghidat și m-au pregătit pentru etapa ulterioară, cea a academiei.

Am ales să devin student al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu deoarece am considerat-o o instituție reprezentativă pentru armata română, în cadrul căreia voi avea ocazia să mă autodepășesc. Atras de domeniul muncii intelectuale, am optat pentru specializarea Intendență, iar pasiunea mea pentru această armă se reflectă în rezultatele de azi.

De asemenea, în cadrul academiei am regăsit un colectiv care m-a ajutat să mă dezvolt în toate privințele, iar pentru asta trebuie să le mulțumesc profesorilor, cadrelor militare și mai ales colegilor mei care m-au susținut și m-au ajutat să mă desăvârșesc personal și profesional”, a spus Mircea Costea.

Mircea recunoaște că aceste două instituții sunt cele care l-au ajutat să devină tânărul sublocotenent de astăzi.

„La finalul studiilor, simt că perioada anilor de colegiu militar și a celor de academie se îmbină natural, cele două instituții marcându-mi istoria personală. Acestea m-au format pe mine cel care sunt azi și mă ajută să întrezăresc pe cel care voi fi mâine”, a mărturisit subloctotenetul Mircea Costea.

sursa, foto: Facebook – Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax