Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Absolvenții de la UBB nu vor putea să-și ridice diplomele de licență până nu completează un chestionar de evaluare a studiilor

Publicat

Absolvenții facultăților de la Universitatea „Babeş-Bolyai”din Cluj nu vor mai putea să-și ridice diploma de licenţă, decât dacă vor completa un chestionar prin care să-și evalueze studiile. Decizia a fost luată luni, 19 noiembrie, de Consiliul de Administraţie al UBB. La universitatea clujeană își continuă studiile peste 20% dintre absolvenții liceelor din Alba.

Absolvenţii Universităţii „Babeş-Bolyai” vor completa, în momentul ridicării diplomelor de studii, un chestionar cu privire la integrarea pe piaţa forţei de muncă, dar şi la gradul de satisfacţie faţă de programele de studii absolvite. „Chestionarele vor fi anonime şi sunt destinate efectuării unor analize cu privire la eficienţa şi calitatea programelor de studii oferite de Universitatea Babeş-Bolyai în vederea actualizării şi îmbunătăţirii permanente a acestora, precum şi realizării statisticilor referitoare la integrarea studenţilor pe piaţa forţei de muncă”, a precizat  purtătorul de cuvânt Laura Irimieş pentru Ziua de Cluj.

Absolvenţii UBB completau, până acum, astfel de chestionare, opțional. „Completate opţional până în prezent, chestionarele au devenit obligatorii în baza hotărârii Consiliului de Administraţie din data de 19 noiembrie 2012, în vederea îndeplinirii normelor stabilite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) cu privire la realizarea indicilor de calitate necesari evaluării programelor de studii”, a adăugat Irimieş.

Sursa: Ziua de Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax