Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Absolvenții de liceu care nu au promovat BAC-ul nici în toamnă nu pot primi indemnizație de șomaj. Vezi ce soluții propune AJOFM

Publicat

elevi

Absolvenții de liceu care nu au promovat bacalaureatul nici în a doua sesiune, cea de toamnă, nu mai au dreptul să încaseze indemnizația de șomaj, dacă nu s-au înscris la AJOFM în 60 de zile de la data absolvirii, ca fiind în căutarea unui loc de muncă. Totuși, aceștia pot beneficia de prima de încadrare în muncă, de 500 lei, dacă se angajează până în iunie 2013.

Potrivit reprezentanților AJOFM Alba, absolvenții de liceu care ar fi vrut să încaseze o indemnizație de șomaj ar fi trebuit să își depună dosarul, ca fiind în căutarea unui loc de muncă, în 60 de zile de la data absolvirii, adică până în 29 august. Dacă au depășit acest termen, aceștia pot să-și ia adio de la cei 250 de lei pe care i-ar fi putut primi timp de 12 luni, în cazul în care nu și-ar fi găsit un post.

Așadar, elevii de liceu care au sperat să obțină diploma de bacalaureat în sesiunea de toamnă și să se înscrie la facultate sau să-și găsească un job, dar nu au reușit să promoveze examenul au rămas în afara „ecuației” și în ceea ce privește indemnizația de șomaj.

Totuși, aceștia pot să se înregistreze la AJOFM ca fiind în căutarea unui loc de muncă și astfel ar putea beneficia de prima de angajare de 500 de lei, dacă reușesc să se angajeze pentru cel puțin 12 luni, până la sfârșitul anului școlar 2012-2013, când va apărea un nou val de absolvenți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mihaita

    joi, 06.09.2012 at 12:26

    AJOFM-ul ar trebui sa ii „oblige ” sa se angajeze. Oare aceasta institutie nu vede ca noi angajatorii avem o acuta lipsa de personal si ei platesc sume colosale celor care NU VOR SA MUNCEASCA ?!?!?! Aceasta este adevarul si realitatea de pe piata muncii dar functionarii de acolo nu isi fac treaba !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax