Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Admitere în facultate: Științele și Dreptul cele mai căutate specializări de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Publicat

La Universitatea “1 Decembrie 1918 “ din Alba Iulia continuă înscrierile. Numărul dosarelor depuse este mai mic faţă de anul trecut, însă se aşteaptă creşterea solicitărilor spre sfârşitul perioadei, până în 21 iulie şi în toamnă, pentru cei care intră în a doua sesiune de Bacalaureat. Cele mai căutate specializări sunt Facultatea de Ştiinţe, Drept şi Istorie-Filologie. Înscrierile pentru specializările Universităţii se fac la sediul Facultăţii de Teologie, din cauza lucrărilor de amenajare din zona Cetăţii.

La majoritatea facultăților, admiterea se face pe baza dosarului, iar tinerii au posibilitatea să treacă pe fișa de înscriere mai multe opțiuni, în ordinea preferinţelor. Pentru admiterea din acest an, Ministerul Educației a repartizat universității albaiuliene peste 1.580 de locuri, dintre care 566 subvenționate, 741  de locuri cu taxă și alte 275 pentru cei care optează pentru învățământul la distanță. Înscrierea candidaților se va încheia pe 21 iulie, în data de 25 iulie vor fi afișate rezultatele admiterii, iar în perioada 25 iulie – 30 iulie  se va face înmatricularea candidaţilor admişi pe locurile subvenţionate şi cu taxă. Candidaţii admişi pe locurile cu taxă se pot înmatricula şi în perioada 1 august – 19 august.

Până luni seara, au fost înscrişi peste 620 de tineri, cei mai mulți optând pentru Facultatea de Științe – 327 de candidați. La această facultate sunt oferite 880 de locuri, respectiv 267 subvenţionate, 388 cu taxă şi 225 la învăţământ la distanţă.

În ordinea preferinţelor, urmează Facultatea de Drept, la care 196 de tineri au ales să-și depună dosarul. Aici au fost scoase pentru înscrieri 430 de locuri, respectiv 159 subvenţionate, 221 cu taxă şi 50 pentru învăţământ la distanţă.

Pe cea de-a treia poziție în ordinea alegerilor făcute de candidați se află Facultatea de Istorie și Filologie, cu 80 de candidați, pentru cele 80 de locuri subvenţionate şi 85 cu taxă, puse la dispoziţie.

Cele mai puține opțiuni s-au înregistrat la Facultatea de Teologie, unde s-au înscris doar 40 de candidați. La această specializare sunt disponibile 56 de locuri subvenţionate şi 46 cu taxă.

O parte dintre cei care și-au depus dosarul la universitatea albaiuliană vor trebui să susțină și  diferite probe de abilități. Vorbim despre cei care s-au înscris la Teologie, Ştiinţe ale Educaţiei sau Educație fizică și sportivă, aceștia fiind nevoiți să demonstreze că au unele aptitudini pentru a putea fi admiși la specializările menţionate.

Numărul celor care au optat pentru Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este mult mai mic față de anul trecut, însă reprezentații instituției de învățământ sunt optimiști și se așteaptă la un număr mai mare de candidați  în toamnă, având în vedere rezultatele slabe de la Bacalaureat. Și în acest an sunt foarte mulți tineri veniți din alte județe ale țării, care au optat pentru universitatea din Alba Iulia. Spre exemplu, anul trecut universitatea a găzduit studenți din Hunedoara, Mureș. Sălaj, Vâlcea și Maramureș. Și anul acesta sunt pe liste candidați din diferite judeţe ale țării, dar și o mare parte din Munții Apuseni și Blaj.

Taxa de înscriere este de 150 de lei, iar înscrierile se fac la Facultatea de Teologie, reprezentanții universității declarând că este mult mai ușor pentru candidați și părinții acestora, având în vedere lucrările care se efectuează în zona universității albaiuliene. Pentru cei care ajung la instituția de învățământ, din orașul de jos, pe Porțile Cetății, există un mic  birou de înscriere și la universitate. Reamintim că a fost exclusă taxa de înmatriculare, în valoare de 50 de lei, care nu se mai plăteşte, din acest an.

Mai multe informaţii despre locurile disponibile, găsiţi pe site-ul Universităţii „1 Decembrie 1918”, aici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax