Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Absolvenții de liceu se pot înscrie la programe universitare de licență duală, din septembrie. Anunțul ministrului Educației

Publicat

Absolvenții de liceu se pot înscrie la programe de studii universitare de licență în sistem dual, din septembrie. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ligia Deca.

”Am aprobat astăzi înființarea primelor programe de studii universitare de licență în sistem dual, marcând un moment important pentru dezvoltarea educației în România.

Începând cu luna septembrie, absolvenții învățământului liceal vor putea să se înscrie la 18 programe de licență duală, oferite de universități din țară, inclusiv

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava”, a transmis ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și Studii universitare de licență didactică cu dublă specializare. Lista programelor cu două specializări a fost publicată

Potrivit sursei citate, programele sunt concepute să îmbine activitatea didactică de la clasă cu practica de specialitate la operatorul economic.

Acestea oferă studenților oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile direct în mediul profesional.

”Sistemul dual implică colaborarea strânsă între universități și operatorii economici, asigurând o pregătire adaptată cerințelor pieței muncii”, mai transmite ministrul.

Din 2029, învățământ liceal tehnologic doar în sistem dual

O altă noutate anunțată de ministru este desfășurarea învățământului tehnologic preuniversitar, din anul școlar 2029-2030, exclusiv în sistem dual.

”Astfel, toți elevii de la liceele tehnologice vor beneficia de această formă de pregătire practică”, a menționat Deca.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate