Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Abuzul în serviciu, redefinit în comisia Iordache. Închisoare de la 2 la 5 ani sau amendă, față de la 2 la 7 ani

Publicat

Comisia Iordache a votat astăzi, propunerea pentru abuzul în serviciu. Astfel, a fost aprobată propunerea PSD, care pornește de la forma înaintată de Ministerul Justiției, în comisie: prag de 1 900 lei, nivelul unui salariu minim brut pe economie, dar cu pedeapsă mai ușoară: închisoare de la 2 la 5 ani sau amendă, față de inchisoarea de la 2 la 7 ani, cum e în forma actuală. Mai mult, este prevăzut ca fapta să fie săvârșită pentru sine, rude sau afini, și nu pentru terți, iar USR susține că Dragnea ar urma să scapă de dosar, pentru că nu a săvârșit fapta ”pentru sine, o rudă sau un afin, ci pentru partid”.

Comisia Iordache a votat, astăzi, propunerea PSD pentru infracţiunea de abuz în serviciu, din Codul Penal. Procedural, după raportul comisiei, Senatul urmează să voteze, în plenul de marţi, proiectul de lege, potrivit ordinii de zi a forului superior al Parlamentului. Foarte important, monitoarele de la presa s-au oprit fix în momentul în care comisia vota abuzul in serviciu.

Propunerea a venit din partea PSD şi a fost adoptată cu 12 voturi „pentru” şi două abţineri. De asemenea, opoziţia a cerut să se renunţe la abrogare, însă solicitarea a fost respinsă de majoritatea membrilor comisiei.

„Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”, prevede articolul 298 din Codul penal privind neglijenţa în serviciu, aborgată de Comisie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax