Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Academia Română, comunicat cu privire la Tehnologia 5G și consecințele pe care le-ar putea avea asupra sănătății publice

Publicat

foto: dw.com

Academia Română își manifestă ”preocuparea față de consecințele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătății publice” se arată într-un comunicat transmis de instituție sub denumirea ”Implementarea rețelei 5 G și posibilele probleme de sănătate publică”.

Instituția consideră că “aceasta este o temă de maxim interes în contextul în care România analizează aprobarea strategei de implementare a rețelei 5G la nivel național” și atrage atenția că expunerea populației la radiația de radiofrecvențe de mare putere în Europa și, implicit, în țara noastră este deja o temă de dezbatere în lumea științifică la nivel mondial

Intervenția Academiei vine în condițiile în care impactul 5G asupra sănătății este în continuare obiectul multor cercetări dar și ale unor teorii conspiraționiste.

În comunicatul transmis de Academia Română sunt folosesiți, în privința 5G, termeni precum “un ocean artificial de radiații milimetrice de înaltă frecvență” și “imens potențial de risc pe termen mediu asupra vieții”, făcând trimitere la oameni de știință  pe care nu îi identifică, în condițiile în care mai multe foruri internaționale printre care și OMS ( Organizația Mondială a Sănătății) au constatat că “niciun efect advers asupra asupra sănătății nu a fost asociat expunerii la tehnologiile wireless”.

Atragem atenția că expunerea populației la radiația de radiofrecvențe de mare putere în Europa și, implicit, în țara noastră este deja o temă de dezbatere în lumea științifică la nivel mondial.

Astfel, oamenii de știință avertizează că viitoarele stații 5G vor genera câmpuri electromagnetice de cca 100 de ori mai puternice decât cele ale generațiilor deja în funcțiune, dezvoltând practic un ocean artificial de radiații milimetrice de înaltă frecvență (30-300 GHz), cu imens potențial de risc, pe termen mediu, asupra vieții.”

“Astfel, considerăm că, înainte de a introduce în funcțiune sistemul 5G, este absolut necesară o analiză științifică responsabilă, care să vizeze atât evaluarea riscurilor asupra sănătății oamenilor, cât și stabilirea standardelor de expunere maximă totală”.

“Avertizăm că implementarea tehnologiei 5G, fără o evaluare concretă a riscurilor și vulnerabilităților, poate avea grave consecințe asupra sănătății populației și poate genera prejudicii sensibil mai mari decât avantajele.”

Comunicatul semnat de Biroul Prezidiul Academiei Române poate fi descărcat AICI:Comunicatul Academiei Române -Tehnologia5G

UPDATE : Academia Română și-a retras comunicatul anti-5G publicat joi pe site-ul instituției. Documentul în care cel mai înalt for științific “manifesta preocuparea față de consecințele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătății publice” nu mai există nici în fluxul de comunicate și nici pe link-ul existent.

Retragerea comunicatului Academiei vine după ce fizicianul Cristian Presură a desființat punct cu punct poziția alarmistă a Academiei Române, potrivit G4Media.ro

“Pericolele radiației 5G, atât cât o cunoaștem, par să nu le depășească pe cele cunoscute: alimentația nesănătoasă, aerul pe care îl respirăm cu elementele sale radioactive, condusul mașinii, lumina soarelui cu radiația sa ultravioletă și așa mai departe”, spunea Cristian Presură, cercetător la compania Philips în Olanda și autor al volumului “Fizica Povestită”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    duminică, 30.08.2020 at 21:55

    Academia Romana, plina de fosile cripto-comuniste cu academicieni ca Lenuta lu’ Briceag!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax