Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Accelerator NATO pentru inovare în domeniul apărării. Start-up-urile din România pot obţine finanţare de până la 400.000 de euro

Publicat

Accelerator NATO pentru inovare în domeniul apărării. Start-up-urile de tehnologie din România pot obţine finanţare de până la 400.000 de euro prin Acceleratorul NATO pentru Inovare în domeniul Apărării (DIANA). Anunțul a fost făcut vineri, 2 august, de ministrul Dezvoltării, Bogdan Ivan.

„(…) am discutat despre importanța inovației în dezvoltarea unor soluții robuste de apărare și securitate, pentru un viitor sigur și pașnic.

DIANA (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic) facilitează dezvoltarea soluțiilor inovative de către Aliații NATO prin lansarea de competiții tematice, în care câștigătorii primesc granturi de finanțare fără a ceda drepturile de proprietate intelectuală, un beneficiu fundamental pentru orice start-up”, a scris ministrul, pe pagina de Facebook.

Înscrierile la cea de-a doua ediție a competițiilor DIANA – acceleratorul NATO de inovare în sfera apărării, se pot face până pe 9 august 2024, aici.

Potrivit lui Bogdan Ivan, fondurile MCID asigură participarea României la aceste inițiative, respectiv la Fondul NATO de Inovare, cu un buget alocat de România de peste 3 milioane de euro / an și la NATO DIANA, unde în prezent contribuția României este de 365.000 de euro în fiecare an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate