Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acces gratuit la muzeu, teatrul de păpuşi, spectacole şi bibliotecă pentru elevii și tinerii din sistemul de învățământ special din Alba

Publicat

Elevii din cadrul unităților de învățământ special din județul Alba ar putea avea acces gratuit la spectacole, dar și la alte evenimente culturale organizate de instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean. În cadrul ședinței de joi se va supune la vot eliminarea taxelor privind accesul în spațiile Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, Teatrului de Păpuși „Prichindel”, Centrului de Cultură „Augustin Bena” și Bibliotecii Județeană „Lucian Blaga” pentru copiii și tinerii din instituțiile de învățământ special din județ.

Autoritățile administrației publice au obligația să ia măsuri specifice pentru protecția persoanelor cu handicap, în vederea asigurării accesului la cultură, sport și turism.

Fondul de carte din domeniul patrimoniul Bibliotecii Județene Alba, activitățile cu public pot constitui o modalitate de atragere spre lectură și pentru elevii din aceste unități de învățământ. Și diversitatea activităților organizate de Centrul de Cultură „Augustin Bena”, respectiv spectacole din toate genurile muzicale, clasele de formare în domeniul artelor pot fi motivații importante pentru petrecerea timpului liber al acestor copii și tineri, se arată în raportul de specialitate.

Alături de programul cunoscut al Teatrului de Păpuși din Alba Iulia, „Gesturi pentru toți”, instituția poate primi elevi la orice alt spectacol adecvat vârstei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dan istrate

    marți, 25.02.2014 at 09:59

    Accesul este gratuit la toate serviciile Bibliotecii Judetene Lucian Blaga Alba, pentru toate categoriile de public.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax