Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Accesul adolescenților la rețelele de socializare, doar cu acordul părinților. Ce prevede legislația UE

Publicat

facebook

Din luna mai 2018, adolescenții care nu au împlinit 16 ani riscă să nu mai poată intra pe pagini de social-media și pe site-uri care solicită datele personale, scrie adevărul.ro. Este vorba de transpunerea în legislația tuturor țărilor UE a noului Regulament privind Protecţia Generală a Datelor.

Potrivit art. 8 din Regulament, „Dacă copilul are sub vârsta de 16 ani, prelucrarea datelor acestuia este legală numai dacă şi în măsura în care consimţământul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti“.

Pe de altă parte, reglementarea este ambiguă în ceea ce privește pârghiile prin care măsura poate avea efect, “Operatorul depune toate eforturile rezonabile pentru a verifica dacă titularul răspunderii părinteşti a acordat sau a autorizat consimţământul“, se specifică în actul normativ.

sursa: realitatea.net, adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax