Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Accesul la tratament în țările UE: Timpi de așteptare de la 4 luni la 2 ani pentru anumite medicamente

Publicat

Reforma sectorului farmaceutic al UE este extrem de importantă pentru accesul la medicamente al pacienților din diferite țări, potrivit unui comunicat al instituției europene. 

Accesul la medicamente variază foarte mult în Europa. Unii europeni trebuie să aștepte în medie 4 luni pentru a găsi un anumit medicament în cea mai apropiată farmacie, în timp ce alții trebuie să aștepte mai mult de 2 ani pentru același medicament.

Există, de asemenea, o preocupare din ce în ce mai mare cu privire la posibila penurie de medicamente, cum ar fi antibiotice și analgezice.

Prin urmare, Comisia Europeană propune modernizarea sectorului farmaceutic cu o abordare centrată pe pacient, care sprijină pe deplin o industrie inovatoare și competitivă, se arată în comunicat.

Abordarea sa va păstra standardele înalte ale UE pentru autorizarea medicamentelor sigure, eficiente și de calitate.

Toți pacienții ar trebui să aibă același acces la medicamente în Europa. Medicamentul ar trebui să ajungă la pacienți atunci când au nevoie de el și toate statele membre ar trebui să primească medicamentul în același timp.

Această propunere legislativă urmărește să ofere tuturor un acces mai bun la medicamente eficiente și accesibile.

În practică, aceasta înseamnă să ne asigurăm că toți pacienții din UE au acces în timp util și echitabil la medicamente sigure, eficiente și la prețuri accesibile.

În acest scop, noi stimulente încurajează companiile să-și pună medicamentele la dispoziția pacienților din toate țările UE, în timp ce legislația UE privind medicamentele pentru copii și bolile rare va fi, de asemenea, revizuită.

A pune pacienții pe primul loc înseamnă, de asemenea, îmbunătățirea securității aprovizionării și asigurarea faptului că medicamentele sunt întotdeauna disponibile pacienților, indiferent de locul în care locuiesc în UE.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax