Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE Accident de muncă la Sebeș: Un muncitor care schimba geamurile la Spital și-a tăiat mâna cu flexul. Cum s-a întâmplat

Publicat

Un accident de muncă a avut loc luni, 23 august, la Spitalul Municipal din Sebeș. Un bărbat care lucra la înlocuirea geamurilor vechi, cu unele de tip termopan s-a accidentat în timp ce utiliza un flex. 

Potrivit reprezentaților ITM Alba, în timp ce tăia geamurile vechi, acesta a manevrat flexul greșit și și-a secționat o mână.

Bărbatul a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic Județean Mureș, unde, în urma unei operații complexe, mâna tăiată i-a fost reatașată.

Reprezentații ITM Alba, care au ținut legătura cu firma pentru care bărbatul lucra, au precizat pentru alba24.ro că bărbatul se recuperează și că operația de reatașare a mâinii a reușit.

Firma pentru care bărbatul lucra este din Buzău.

UPDATE: Comunicat ITM Alba

În data de 23 august, în jurul orei 15:00, în incinta Spitalului Municipal Sebeș s-a produs un accident de muncă cu urmări grave, în urma căruia numitul A. G., angajat al unei societăți comerciale din Râmnicu Sărat, județul Buzău, a suferit o amputație traumatică a antebrațului stâng.

Menționăm faptul că accidentul nu a fost comunicat de îndată la ITM Alba, aflând despre producerea acestuia doar în data de 25 august 2021, data la care a și fost comunicat oficial de către unitate.

Din cercetările efectuate la fața locului s-a constatat că victima, împreună cu alți colegi angajați ai aceleiași unități, lucrau la montarea de geamuri termopan la una din clădirile spitalului.

Operația de montare a acestora era precedată de tăierea ramelor vechi de geam, confecționate din lemn de fag.

La un moment dat A. G., în timp ce tăia cadrul vechi de lemn al geamului, cu ajutorul unui polizor unghiular, pe care avea montată pânza pentru tăiere lemn, pierde controlul polizorului, iar pânza tăietoare ajunge în zona antebrațului stâng, pe care-l amputează.

Din discuțiile purtate cu conducerea Spitalului Municipal Sebeș, după o pregătire prealabilă, accidentatul a fost transportat urgent la Spitalul Clinic de Urgență Târgu Mureș, unde s-a intervenit chirurgical, în vederea reimplantării antebrațului.

Administratorul societății la care angajată victima susține că în urma discuțiilor avute cu medicii de la Spitalul Clinic de Urgență Târgu Mureș, care au participat la intervenția chirurgicală, i s-a confirmat că primele reacții ale organismului în urma reimplantării mâinii sunt pozitive și operația este reușită.

Reamintim angajatorilor că, în conformitate cu prevederile art. 27, (1), lit a, din Legea securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, actualizată, au obligația de a comunica de îndată orice eveniment în care sunt implicați lucrătorii săi.

Nerespectarea acestei prevederi se sancționează contravențional cu amendă de la 3.500 la 7.000 de lei, conform prevederilor art. 39 (5) din Legea securității și sănătății în muncă nr. 319/2006, actualizată.”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax