Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Accident grav în Abrud. Campionul naţional la schi Andrei Tanţoş a murit după ce maşina pe care o conducea s-a izbit de un stâlp


Publicat

Andrei Tanţoş (19 ani), campion naţional la schi, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier, în noaptea de marţi spre miercuri. Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 2.40, în Abrud, pe strada Avram Iancu. Maşina condusă de tânăr a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de un stâlp.

Andrei Tanţoş a fost campion naţional la schi, câştigând, în 2012, proba de slalom uriaş.

Tânărul conducea un autoturism marca Renault Megane ce aparţinea unei societăţi comerciale, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un stâlp electric. Şoferul circula din direcţia Abrud spre Zlatna, iar, din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut  controlul maşinii.

În urma impactului, a fost rănit grav şi transportat la spital. În jurul orei 3.30, a murit.

Sportivul  avea 19 ani şi practica acest sport de la vârsta de 3 ani. Era legitimat la Clubul Sportiv Şcolar Câmpeni şi făcea parte din lotul naţional de schi al României. Pentru a se putea antrena, acesta mergea foarte des în Austria. Andrei a absolvit Grupul Şcolar “ Horea Cloşca şi Crişan” Abrud.

UPDATE: Potrivit IPJ Alba: „La data de 15.03.2012, ora 02.15, Poliţia Oraşului Abrud a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că pe strada Avram Iancu din Abrud, s-a produs un accident rutier cu victime.

Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat de T.T.A., un tânăr de 19 ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Avram Iancu din Abrud, în direcţia Abrud – Zlatna, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate din beton, aflat pe partea stângă a direcţiei de mers.

În urma accidentului, conducătorul auto a suferit leziuni în zona capului, fiind transportat la Spitalul din Abrud, unde, la scurt timp, a decedat.”

 

Sursa foto: FacebookDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Pingback: 9-10 februarie: Concurs de schi în memoria fostului campion Andrei Tanțoș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Preotul Doru Gheaja și omul de cultură Ioan Străjan primesc titlul de ”Cetățean de Onoare al Municipiului Alba Iulia”. Proiect

Publicat

Preotul Doru Gheaja și omul de cultură Ioan Străjan sunt cele mai noi propuneri pentru acordarea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia”. Proiectele intră la aprobare în ședința Consiliului Local de joi, 29 iulie.

Preotul Doru Gheaja

  • Titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia” pentru bogata și rodnica activitate desfășurată timp de 45 de ani în slujba comunității albaiuliene și Bisericii Ortodoxe
  • La propunerea Consiliilor Parohiilor Ortodoxe Române Centru I și Centru II

S-a născut în 19 iulie 1941 în localitatea Buzd în apropierea municipiului Mediaș. La sfatul tatălui său, preot, a urmat cursurile seminarului ortodox din Cluj, apoi studiile teologice la Sibiu.

A fost hirotonit preot în cadrul Parohiei Apold de lângă Sighișoara, iar după reînființarea Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia (acum Arhiepiscopie) a fost chemat să slujească în cadrul Catedralei episcopale, de unde, după 14 ani, la cerere, i-a fost îndredințată spre slujire Parohia Ortodoxă Română Centru II.

A fost preotul acestei parohii timp de 25 de ani, până la pensionare. Slujește în continuare, benevol, la aceeași biserică, cu aceeași pasiune și dragoste pentru crendință, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit sursei citate, ”în toți anii de slujire a fost și încă este îndrăgit de credincioși, de locuitorii municipiului și nu numai, pentru toți cei care i s-au adresat, cu bucuriile, dar mai ales cu necazurile fiecăruia, având cuvinte frumoase și blânde de îmbărbătare, dătătoare de speranță, rugându-se deopotrivă pentru toți.

Activitatea susținută desfășurată pe parcursul a zeci de ani și exemplul de modestie și moralitate creștin-ortodoxă au determinat ca, la 21 aprilie 2021, să-i fie acordată cea mai înaltă distincție a Patriarhiei Române: Crucea Patriarhală”.

Preotul Doru Gheaja are și o susținută activitate cultural-artistică, fiind cunoscut pentru dragostea, dăruirea și talentul cu care interpretează cântecele iubirii de țară, îndeosebi de Ardeal.

Este numit ”Părintele cântecelor patriotice din România, fiind primul interpret al acestora, unele fiind apoi preluate și de alți interpreți. Înainte de 1989 a făcut cunoscute întregii țări unele dintre aceste cântece în cadrul Cenaclului ”Flacăra”. Și-a continuat activitatea și după 1989 în cadrul Cenaclului ”Totuși iubirea”, iar în ultimii 7 ani a devenit colaborator principal al Cenaclului ”Lumină lină” al Mitropoliei Ardealului, cu care a susținut sute de spectacole, se mai arată în documentație.

Col. rtr. ec. Ioan Străjan

  • Titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia” pentru contribuția remarcabilă adusă prestigiului Municipiului Alba Iulia
  • Om de cultură, arhivist și cercetător al documentelor istorice
  • La propunerea Asociația Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria” Filiala Județului Alba

Născut în 5 martie 1933 în Alba Iulia, a urmat cursurile școlii primare, ale Liceului ”Mihai Viteazul” și ale Liceului Comercial. După finalizarea liceului, s-a angajat contabil la OCL Alimentara Alba Iulia.

De tânăr, a practicat fotbal și atletism, iar datorită preocupărilor sportive, a fost ales membru al Federației Române de Fotbal și observator federal de fotbal.

Este membru fondator al Filialei Județului Alba a ANCE ”Regina Maria”, al Fundației ”Alba Iulia – 1918 pentru Unitatea și Integritatea României” și a revistei ”Dacoromania” și face parte din colectivul redacțional, fost director.

În prezent este ”președinte de onoare” și autorul a numeroase articole istorice. Este autorul unor cărți de istorie reală și profund documentată. S-a preocupat îndeaproape de confecționarea și amplasarea de plăci comemorative, busturi, statui, în amintirea unor personalități cultural-istorice.

A reeditat lucrarea istoricului N. Densușianu ”Independența Bisericească a Mitropoliei Române”, iar, împreună cu poetul Ioan Mărginean, a scris cartea ”Alba Iulia, Aleea Scriitorilor”.

În 2009, a întocmit o lucrare cu documente mai puțin cunoscute, intitulată ”Deznaționalizarea și maghiarizarea românilor din Ardeal, prin biserică și școală înainte de 1 decembrie 1918”.

S-a remarcat ca om de cultură și patriot prin contribuția sa la realizarea unor noi legături științifice, istorice, patriotice și culturale favorabile municipiului Alba Iulia.

A demarat acțiuni de cinstire a memoriei veteranilor de război și a eroilor neamului, precum și acțiuni de protejare a unor monumente istorice, de artă, ale naturii și mediului înconjurător. Prin donațiile și activitatea umanitară, acesta a contribuit la sporirea patrimoniului cultural al municipiului, se arată în documentația ce va fi prezentată consilierilor locali în ședința din 29 iulie.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” continuă acțiunea de sprijin a populației din Apuseni afectată de inundații

Publicat

Militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” își continuă, vineri, misiunea în localitățile Ocoliș și Sohodol din județul Alba, afectate de inundațiile din săptămâna trecută.

Până la această dată, au executat misiuni de deblocare a drumurilor, degajarea căilor de acces, îndepărtarea aluviunilor din gospodării și descărcarea materialelor de prim-ajutor sosite în localitatea Roșia Montană (240 de paturi, 3000 de litri apă, 3000 de conserve).

Din momentul în care au început acțiunea în sprijinul populației afectate de inundații, 138 de militari cu 25 de mijlocace tehnice au intervenit Ocoliș, Sohodol și Roșia Montană.

foto: Cpt. Marcu Daniel

sursa: MApN

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul impactului în ACCIDENTUL GRAV de la Sibiu, în care au murit patru oameni. Duster lovit puternic de un TIR

Publicat

Momentul producerii accidentului mortal de la Sibiu, de vineri, a fost filmat de o cameră de bord. În imagini se vede impactul devastator al mașinii Duster cu TIR-ul, căruia nu i-a fost acordată prioritatea. Duster-ul a fost proiectat și într-un SUV BMW.

În accidentul de pe Calea Șurii Mici din Sibiu și-au pierdut viața patru persoane (două cupluri soț-soție), cu vârste între 63 și 71 de ani, din județele Prahova și Brașov.

Vezi și FOTO-VIDEO: ACCIDENT MORTAL la intrare în Sibiu. Patru persoane au murit după ce un Duster și un TIR s-au lovit

Accidentul s-a petrecut la intersecție cu DN7H.

La sosirea echipajelor de prim-ajutor, acestea au constatat că persoanele aflate în Duster prezentau leziuni incompatibile cu viața, astfel că a fost constatat decesul acestora.

Traficul a fost blocat mai bine de trei ore la locul accidentului.

Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSVSA: Focar de pestă porcină africană în localitatea Ampoița. Ce MĂSURI trebuie respectate și care sunt zonele de protecție

Publicat

porci

După o perioadă relativ lungă de timp, în care îmbolnăvirile la suine au fost tot mai puține, un focar de pestă porcină africană, la porc domestic, a fost depistat în localitatea Ampoița din comuna Meteș. Acesta este al doilea focar activ din județul Alba după ce, în urma unei pauze a îmbolnăvirilor la animale, s-a reușit închiderea tuturor celorlalte focare.

Reprezentanții DSVSA Alba atenționează crescătorii că odată că odată cu încălzirea vremii există și riscul ca numărul focarelor de pestă porcină africană să crească. De asemenea, în perioadele de vară există o mobilitate mai mare a oamenilor, dar și, posibil, mai multe transporturi ilegale de animale, ceea ce crește și riscul de răspândire a bolii în gospodăriile populației.

Focarul de pestă porcină africană de la Ampoița a fost confirmat în urma analizelor efectuate în laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba. Inspectorii DSVSA Alba au întreprins mai multe măsuri, în regim de urgență, pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor, între care acțiuni de dezinfecție, lichidarea focarului, restricționarea circulației persoanelor și animalelor în zona afectată, punerea sub supraveghere sanitară-veterinară a exploatației, declanșarea anchetei epizootice, informarea populației privind măsurile generale de prevenire a îmbolnăvirilor la animale etc.

De asemenea, a fost convocat Centrul Local pentru Combaterea Bolilor transmisibile și s-a realizat un plan de măsuri, în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor.

În total, au fost afectați 53 de porci, dintre care: 32 suine tineret, 18 suine adulte și 3 suine moarte.

Au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere, după cum urmează:

– În zona de protecție (0-3 km în jurul focarului) se află localitățile: Ampoița, Ighel, Tăuți

– În zona de supraveghere (3-10 km în jurul focarului) se află localitățile: Țelna, Ighiu, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Șard, Alba Iulia, Inuri, Laz, Văleni, Meteș, Poiana Ampoiului

– Fonduri de vânătoare aflate în zona de protecție și supraveghere: FV 23 Cricău, FV 34 Ampoița, FV 35 Ighiu, FV 38 Valea Mică, FV 39 Alba Iulia, FV 41 Vințu.

În zonele de protecție și supraveghere trebuie respectate mai multe măsuri, între care:

– Utilizarea metodelor adecvate de dezinfecție la intrările și ieșirile din exploatațiile de animale;

– Menținerea porcilor separat de celelalte animale domestice, fără să aibă posibilitatea să intre în contact cu animale sălbatice;

– Aplicarea tuturor măsurilor de biosecuritate transmise de medicii veterinari;

– Interzicerea organizării de târguri, piețe, expoziții și alte manifestări care adună la un loc mai multe animale;

– Interzicerea vânzării porcilor din exploatațiile populației.

În continuare, respectarea măsurilor de către crescătorii de animale este extrem de importantă pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor la animale în toate zonele din județ. În acest sens, transmitem populației să nu cumpere purcei din locuri necunoscute, fără a fi identificați, cu crotalie, și fără certificat sanitar veterinar de sănătate eliberat de medicul veterinar de liberă practică împuternicit; creșteți porcii doar în spații închise, fără posibilitatea de a veni în contact cu porcii din alte exploatații, cu porcii mistreți sau cu proprietarii care dețin porci domestici; este recomandat ca pentru dezinfecția la intrarea în adăpost, să puneți o tăviță cu burete sau paie îmbibate cu o soluție slabă de sodă caustică sau cu un biocid recomandat de un medic veterinar.

Acesta este al doilea focar activ din județul Alba la porc domestic. În prezent, mai evoluează un focar, în localitatea Ighiu, depistat în 23 iunie. Din cauza acestuia, localitatea Ampoița se afla în zona de restricții.

Cum recunoaștem un porc infectat cu virusul PPA:

– moartea subită;

– prezența unei febre ridicate, de 40-42 grade;

– prezența unei înroșire a pielii, simptom ce poate fi sesizat mai mult la animalele cu pielea deschisă. Această înroșire apare mai ales în vârful urechilor, la coadă, pe piept și/sau în zona abdomenului;

– animalele bolnave își pierd pofta de mâncare, devin apatice și înainte de deces cu 24-48 de ore își pierd coordonarea motrică;

– voma, diaree (uneori chiar cu sânge), scurgeri din ochi;

– scroafele avortează.

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni. Acest virus are însă mare impact la nivel economic și social.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate