Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Accident la Alba Iulia. Tânără rănită, după ce motocicleta pe care o conducea a fost acroșată de un autoturism


Publicat

masina-politia

O tânără a fost rănită într-un accident rutier petrecut luni la Alba Iulia, în zona sensului giratoriu Republicii – Gheorghe Șincai, lângă Dedeman. Tânăra conducea o motocicletă, iar șoferul unui autoturism nu i-a dat prioritate.

Potrivit IPJ Alba, luni, în jurul orei 20.00, un bărbat de 53 de ani, din orașul Săliște, județul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Gheorghe Șincai, la intersecția cu bulevardul Republicii, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui motociclu, condus de o tânără de 27 de ani, din Alba Iulia, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, conducătoarea motociclului a suferit leziuni corporale ușoare.

Conducătorii auto au fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Focar de coronavirus la Curtea de Apel Alba Iulia. Alte 5 persoane infectate și două teste incerte, după cazul de luni

Publicat

prefectura

Marți, 30.06.2020, întreg personalul Curții de Apel Alba Iulia aflat în activitate, respectiv 123 de persoane au fost testate pentru COVID-19 prin metoda ”pooling”.

”Rezultatele testării comunicate astăzi de reprezentanții D.S.P. Alba evidențiază că marea majoritate a personalului nu s-a infectat cu noul coronavirus, în timp ce pentru 5 colegi testele au fost pozitive iar în alte două cazuri incerte” au transmis reprezentanții instituției.

”Pentru personalul din cadrul compartimentelor publice (registratură, arhivă, biroul de informare și relații publice) rezultatele testelor de ieri au fost negative. Pentru siguranța colegilor și a publicului nostru, personalul instanței va fi retestat la sfârșitul săptămânii.

Curtea de Apel Alba Iulia colaborează îndeaproape cu reprezentanții D.S.P. Alba și urmează toate măsurile recomandate astfel încât activitatea de judecată și a compartimentelor publice să se desfășoare în condiții normale și de maximă siguranță pentru angajați și public deopotrivă. În acest sens, facem din nou apel către toți participanții la activitatea judiciară să respecte cu strictețe măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunțate public de către Curtea de Apel Alba Iulia.

Curtea de Apel Alba Iulia va manifesta în continuare maximă transparență, astfel încât justițiabilii și profesioniștii din sistemul judiciar să fie imediat și permanent informați prin toate mijloacele de informare disponibile. În cursul zilei de astăzi vom reveni cu precizări referitor la cum se va desfășura în perioada următoare activitatea instanței.

Reamintim că la nivelul Curții de Apel Alba Iulia a fost declanșată ancheta epidemiologică după ce duminică un angajat al Curții de Apel Alba Iulia a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul S.J.U. Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie, care au debutat în cursul zilei de sâmbătă seara” au transmis reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia.

Reamintim că o altă persoană din cadrul instituției a fost testată pozitiv, luni.

Vezi și: Angajată a Curții de Apel Alba Iulia, depistată cu noul coronavirus. DSP a declanșat o anchetă epidemiologică

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Noi măsuri de relaxare anunțate de Guvern, legate de activitățile sportive, activitățile de training și unele evenimente

Publicat

Guvernul a adoptat noi măsuri în ceea ce priveşte regulile de distanţare fizică şi protecţie sanitară, în ședința de miercuri.

Printre aletele, a fost mărit de la 6 la 10 numărul de persoane care fac sport în grup în aer liber, a anunţat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

„A fost propusă şi adoptată o hotărâre de Guvern prin care a fost modificată HG privind starea de alertă. Astfel, au fost introduse noi măsuri în cea ce priveşte respectarea regulilor de distanţare fizică şi protecţie sanitară. Astfel, a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la 6 la 10 persoane”, a declarat Ionel Dancă.

Activităţile de training se vor putea desfășura cu un număr de participanţi de maxim 20 de persoane.

„De asemenea, sunt reglementate activităţile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică şi apărare cu participare de maxim 200 de persoane şi pentru desfăşurarea evenimentelor organizate de Corpul diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanţare fizică cu asigurarea unui spaţiu de 4 metri pentru fiecare participant”, a mai spus Dancă.

Surse: Agerpres, Digi24

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate ADMITERE 2020 Colegiul Național Militar Alba Iulia. Primul admis are media 10. Câți candidați sunt din județul Alba

Publicat

Primul candidat admis în ordinea mediilor după repartizarea computerizată, rezultatele preliminare, la admiterea în Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia are 10 pe linie și este din județul Mureș (Luduș). Ultima medie de intrare este 9,17.

Din județul Alba, au fost admiși 26 de candidați. În total, sunt 120 de locuri disponibile la colegiul militar albaiulian în acest an, pentru băieți și fete.

Vezi REZULTATE ADMITERE 2020 la Colegiul Militar din Alba Iulia. Au fost publicate rezultatele la repartizarea computerizată. LISTA

Anul trecut, prima medie de admitere a fost 9,90 și ultima 8,16, însă în 2019 s-au dat și teste-grilă, care au avut pondere mai mare în media finală.

Rezultatele finale ale admiterii 2020 la Colegiul Național Militar din Alba Iulia vor fi cunoscute în 3 iulie, după ce vor fi confirmate locurile de către candidați. Cei care doresc să renunțe la locul obținut pot solicita electronic (email, online) acest lucru în perioada 1-2 iulie.

CALENDARUL ADMITERII și procedura confirmării locului ocupat:

1-2 iulie, până la ora 14.00: în eventualitatea în care se dorește renunțarea la locul obținut în colegiu, părinții/ reprezentanții legali ai candidaților vor solicita, în scris (email, online) că renunță la locul obținut, prin repartizarea centralizată.

– părinții/ reprezentanții legali verifică rezultatele preliminare pe site-ul colegiului;

– descarcă de pe site modelul de cerere de renunțare, completează cererea în toate câmpurile, scanează cererea semnată, apoi o trimite pe email-ul colegiului pentru confirmare

Vezi AICI modelul-tip de cerere.

2 iulie, între orele 14.00 – 17.00: completarea locurilor rămase libere datorită renunțării la locul obținut, prin repartizarea manuală centralizată de către Direcția Generală Management Resurse Umane București.

1-3 iulie, până la ora 15.00: părinții/ reprezentanții legali ai candidaților sunt obligați să confirme locul ocupat prin completarea Cererii de înscriere în colegiu (email, online) dacă nu au optat pentru renunțarea locului obținut. Candidații care nu transmit, în termen, Cererea de înscriere sunt declarați ELIMINAT, locul lor va fi ocupat de către un alt candidat.

– părinții/ reprezentanții legali verifică rezultatele preliminare pe site-ul colegiului;

– descarcă de pe site modelul de cerere de înscriere, completează cererea în toate câmpurile, scanează cererea semnată, apoi o trimite pe email-ul colegiului pentru confirmare.

Vezi AICI modelul-tip cerere de înscriere.

3 iulie, după ora 15.00: afișarea rezultatelor finale; listele vor fi afișate pe site-ul colegiului, pe prima pagină și fizic la sediul colegiului.

4-10 iulie: pentru candidații declarați ADMIS, se va realiza o planificare a prezenței fizice a acestora în colegiu, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică, pentru luarea măsurilor la echipament și completarea fișei de echipare. Planificarea va fi postată pe site după data de 3 iulie 2020, după ora 15:00.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

REZULTATE ADMITERE 2020 la Colegiul Militar din Alba Iulia. Au fost publicate rezultatele la repartizarea computerizată. LISTA

Publicat

Au fost publicate rezultatele preliminare la admiterea în anul școlar 2020-2021 la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Cele finale vor fi cunoscute vineri, 3 iulie.

Cifra de şcolarizare pentru anul şcolar 2020-2021 este de 120 de locuri, pentru băieți și fete. În acest an, la Colegiul Național Militar, primul admis are media 10, un elev din județul Mureș (Luduș). Ultima medie de intrare este 9,17.

Vezi AICI rezultatele obținute de elevi (rezultate admitere – repartizare computerizată) la toate colegiile militare din țară.

Vezi AICI LISTA candidaților ADMIȘI la Colegiul Militar Alba Iulia (format PDF).

Vezi AICI LISTA tuturor candidaților care au fost înscriși la Colegiul Militar Alba Iulia.

Rezultatele sunt publicate pe prima pagină a site-ului colegiului și vor fi afișate la sediul colegiului. Lista este în format anonimizat al numelui și prenumelui candidaților, fiecare având un cod unic de identificare (cel primit la Evaluare Națională).

În perioada 1-2 iulie, cei care doresc să renunțe la locul obținut pot solicita electronic (email, online) acest lucru, iar în 3 iulie vor fi rezultate finale la admitere.

CALENDARUL ADMITERII și procedura confirmării locului ocupat:

1-2 iulie, până la ora 14.00: în eventualitatea în care se dorește renunțarea la locul obținut în colegiu, părinții/ reprezentanții legali ai candidaților vor solicita, în scris (email, online) că renunță la locul obținut, prin repartizarea centralizată.

– părinții/ reprezentanții legali verifică rezultatele preliminare pe site-ul colegiului;

– descarcă de pe site modelul de cerere de renunțare, completează cererea în toate câmpurile, scanează cererea semnată, apoi o trimite pe email-ul colegiului pentru confirmare

Vezi AICI modelul-tip de cerere.

2 iulie, între orele 14.00 – 17.00: completarea locurilor rămase libere datorită renunțării la locul obținut, prin repartizarea manuală centralizată de către Direcția Generală Management Resurse Umane București.

1-3 iulie, până la ora 15.00: părinții/ reprezentanții legali ai candidaților sunt obligați să confirme locul ocupat prin completarea Cererii de înscriere în colegiu (email, online) dacă nu au optat pentru renunțarea locului obținut. Candidații care nu transmit, în termen, Cererea de înscriere sunt declarați ELIMINAT, locul lor va fi ocupat de către un alt candidat.

– părinții/ reprezentanții legali verifică rezultatele preliminare pe site-ul colegiului;

– descarcă de pe site modelul de cerere de înscriere, completează cererea în toate câmpurile, scanează cererea semnată, apoi o trimite pe email-ul colegiului pentru confirmare.

Vezi AICI modelul-tip cerere de înscriere.

3 iulie, după ora 15.00: afișarea rezultatelor finale; listele vor fi afișate pe site-ul colegiului, pe prima pagină și fizic la sediul colegiului.

4-10 iulie: pentru candidații declarați ADMIS, se va realiza o planificare a prezenței fizice a acestora în colegiu, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică, pentru luarea măsurilor la echipament și completarea fișei de echipare. Planificarea va fi postată pe site după data de 3 iulie 2020, după ora 15:00.

Cum s-a calculat media și criteri de departajare a candidaților

Anul acesta nu au mai fost susținute testele scrise, a fost doar repartizarea în ordinea mediilor de admitere și opțiuni. La centrul de admitere din Alba Iulia, au fost înregistrate 287 de dosare de înscriere, însă candidații au putut opta pentru oricare (sau toate) dintre cele cinci colegii militare din țară.

Admiterea se desfășoară într-o singură etapă, prin repartizare computerizată în aplicația Ministerului Educației și Cercetării (ADLIC), în ordinea strict descrescătoare a mediilor de admitere și în funcție de opțiunile exprimate în fișa de înscriere, în limita numărului de locuri aprobate pentru aceste unități de învățământ.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în Colegiul Militar, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei se face astfel:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

La medii de admitere egale, departajarea candidaților pentru admiterea în colegiile naționale militare se face folosind, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală obținută la evaluarea națională;
b) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;
c) media generală pentru clasele V – VIII.

sursă foto: Facebook – Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate