Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ACCIDENT la Bucerdea Grânoasă: Biciclist de 49 de ani, rănit, după ce a circulat pe contrasens şi s-a lovit de o maşină. Atenţionări de la poliţişti

accident bicicleta

Publicat

accident bicicletaUn biciclist din Bucerdea Grânoasă a fost rănit grav, după ce a circulat pe contrasens. Accidentul s-a petrecut marţi, pe o stradă din localitate. Poliţia recomandă prudenţă în trafic, echiparea corespunzătoare şi respectarea tuturor regulilor privind circulaţia pe drumurile publice.

Marți,  în jurul orelor 21.10, poliţiştii rutieri din Blaj au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier, produs pe strada Morii din comuna Bucerdea Grânoasă.

Un biciclist, în vârstă de 49 de ani, din comună, în timp ce circula pe contrasens, a intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar, de un bărbat de 38 de ani, din aceeaşi comună.

În urma accidentului, biciclistul a suferit multiple leziuni, inclusiv la cap şi a fost transportat la spitalul din Alba Iulia.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă bicicliştilor:
-Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!
-Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!
-Nu circulaţi cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice!
-Atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers!
-Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
-Este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!
-Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
-La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!
-Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate