Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Accident la Cugir: Femeie care traversa strada pe lângă trecerea de pietoni, lovită de o maşină

Publicat

masini politie

O femeie care traversa strada pe lângă trecerea de pietoni a fost accidentată de o maşină, miercuri, la Cugir. Poliţia atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor rutiere.

Miercuri, în jurul orei 19.15, poliţiştii din Cugir au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier produs la intersecţia străzilor Victoriei cu Tineretului din oraş.

Un bărbat de 64 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism a acroşat-o pe o femeie de 57 de ani, din oraş, care s-a angajat în traversarea străzii pe lângă marcajul pietonal.

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni corporale uşoare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă pietonilor:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax