Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE VIDEO ACCIDENT GRAV la Râpa Roșie: Un ATV cu doi minori s-a răsturnat. Cei doi copii, SALVAȚI. Misiune EXTREM de GREA

Publicat

Numeroase echipaje de pompieri și ambulanță au intervenit duminică, 1 mai, după-amiaza în zona Râpa Roșie, lângă Sebeș, unde un ATV s-a răsturnat. Alarma s-a dat în jurul orei 14.40, după un apel la 112. Misiunea de salvare s-a desfășurat în fața a sute de oameni prezenți la fața locului cu prilejul unui eveniment de aeromodelism, dar și cu ocazia zilei de 1 mai. 

Doi minori, un băiat și o fată cu vârste cuprinse între 14 și 12 ani, au căzut cu ATV-ul în gol, aproape 100 de metri. A urmat o cursă contracronometru a salvatorilor, care i-au scos pe cei doi din râpă, pe calea aerului. 

Vedeți mai jos, în update-urile de la sfârșitul textului, toate etapele pe care salvatorii le-au parcurs pentru a-i salva pe cei doi.

În jurul orei 15:40 a început o intervenție extrem de dificilă pentru recuperarea celor două victime. Salvatorii au fost coborâți pe cablu, din elicopter în vale, înspre cele două victime.

Prima victimă a fost extrasă din râpă, în jurul orei 16:10. Este vorba despre un băiat. Vedeți mai jos, toți pașii pe care salvatorii i-au făcut pentru recuperarea copilului.

Cea de a doua victimă, o fată a fost extrasă din râpă în jurul orei 16:30, transmite reporterul alba24.ro, aflat la fața locului. Salvatorii au acționat în timp record și au reușit extragerea celor doi.

Știrea inițială: Potrivit ISU Alba, la fața locului s-au deplasat, pentru ajutor medical, echipaje ISU – Garda Sebeș și echipaj de la Ambulanță.

Misiune de salvare extrem de dificilă

UPDATE – La fața locului se deplasează și echipa de alpiniști de la Detașamentul de Pompieri Alba Iulia și un elicopter SMURD.

UPDATE 1 –  Intervine și echipaj Salvamont.

UPDATE 2 –  Atât elicopterul SMURD, echipajul de alpiniști cât și Salvamont Alba intrevin pentru cautare – salvarea posibilelor victime, transmit reprezentații ISU Alba.

Operațiunea de salvare a fost surprinsă de un cetățean aflat în zonă. (sursa video: Nelcanel)

UPDATE 3 –  Un martor ocular, a postat pe un grup de Facebook următoarele: ”Chiar acum la Râpa Roșie Sebeș a căzut cineva de sus dinspre Daia Română în jos pe la mijlocul râpei. Am văzut ATV-ul rostogolindu-se și am putut distinge de asemenea o persoană rostogolindu-se cu rămășițele ATV-ului.

Cineva din grup a anunțat la 112. Poziția aproximativă de unde au căzut este cea din imagine.


Edit: lumea spune ca ar fi vorba de doi copii de 11 și 12 ani”, a scris persoana pe grupul de pe Facebook.

Potrivit surselor alba24.ro, apelul inițial la 112 ar fi indicat că în accident ar fi implicați doi minori și un adult. Mai multe detalii nu se cunosc în acest moment.

UPDATE 4 – La fața locului s-a deplasat și Inspectorul Șef al ISU Alba și Șeful Centrului Operațional, au precizat reprezentații ISU Alba.

UPDATE 5 – Se va încerca trolierea cu elicopterul a doi salvatori pentru evaluarea și recuperarea celor doi copii.

Misiunea este extrem de dificilă din cauza zonei inaccesibile, singura posibilitate de acces fiind cu troliul, au transmis reprezentații ISU Alba.

UPDATE 6, ora 15.52 – S-a reușit stabilirea contactului vizual cu ambele victime, de către echipajul trimis în căutarea – salvarea acestora.

Ambele victime sunt conștiente, au transmis reprezentații ISU Alba.

Prima victimă a fost extrasă din râpă

UPDATE 7, ora 16:10 – Prima victima, un băiat, în vârstă de 14 ani, a fost salvat de către echipajele de intervenție și urcat în ambulanță, transmite reporterul alba24.ro aflat la fața locului.

Starea de sănătate a minorului este stabilă, potrivit primelor informații. În acest timp, salvatorii fac manevre pentru a recupera și cel de al doilea minor, o fată.

”A fost extrasă prima victimă(baiat). Se lucrează la extragerea celei de-a doua victime(fată).

La locul intervenției se deplasează și o ambulanță TIM (Terapie Intensivă Mobilă), cu medic”, transmit reprezentații ISU Alba.

UPDATE 8, 16:25 – La locul evenimentului este prezent și prefectul județului Alba, Nicolae Albu. La momentul actual, băiatul este evaluat de către medicul de pe elicopterul SMURD.

A fost extrasă din râpă și cea de a doua victimă

UPDATE 9, 16:35 – Băiatul, prima victimă extrasă, a fost transportat la spital cu o ambulanță SAJ.

A fost extrasă din râpă și cea de a doua victimă, o fată în vârstă de aproximativ 12 ani. Fata a fost evaluată de medicii aflați la fața locului iar mai apoi a fost transportată cu o autospecială SMURD la spital.

UPDATE 10, 16:50 – După ce misiunea de salvare s-a încheiat, toți cei prezenți i-au aplaudat pe salvatorii care au intervenit în misiunea extrem de dificilă de a-i salva pe cei doi copii.

În urma evaluării de către medicii prezenți la locul evenimentului, aceștia prezintă multiple traumatisme. Ambele victime au fost transportate de către echipajele medicale la UPU Alba, au mai transmis reprezentații ISU Alba.

UPDATE 11: Salvamont Alba a fost solicitat să intervină pentru pentru evacuarea celor doi copii căzuți cu ATV-ul în Râpa Roșie. Potrivit reprezentanților Salvamont Alba, cei doi erau căzuți într-o crevasă adâncă de cca. 2,5 – 3 metri și lată de cca. 50 cm.

Extracția s-a făcut cu hamul de salvare triunghiular (Pitagor) iar evacuarea s-a efectuat cu elicopterul, până la ambulanţe.

„Starea acestora nu era foarte bună, mai ales fetiţa, care era blocată la baza crevasei într-o poziție extrem de incomodă și foarte greu de extras”, au transmis reprezentanții Salvamont Alba.

Declarații ale martorilor care au văzut cum ATV-ul a căzut în gol

”Am urcat să facem o poză și în momentul în care am terminat poza am văzut cum cădeau efectiv. Mai întâi, ATV-ul și apoi copiii. Copiii ca două păpuși, s-au lovit de mai multe ori, iar apoi ATV-ul care și-a continuat traiectoria.

Eu cred că au căzut cam 100 de metri, poate chiar mai mult, iar ATV-ul și-a contiuat căderea. La ora 14.20, au căzut. Salvatorii au venit extrem de repede”, a declarat o femeie pentru reporterii prezenți la fața locului.

”Am auzit un zgomot, am auzit ATV-ul cum a căzut, cum s-a lovit de stânci și s-a rupt, și cum cei doi copii au sărit ca păpușile în aer. A fost crunt, este o imagine pe care o să o ținem minte. I-au scos ca în filme, a fost fenomenal”, a precizat un bărbat cu privire la intervenția salvatorilor.

Ce traumatisme au suferit cei doi minori și ce spun autoritățile despre intervenție

Potrivit autorităților cei doi minori au suferit traumatisme cranio cerebrale și fracturi la nivelul membrelor superioare și inferioare. Cei doi minori sunt conștienți și au fost transportați la UPU Alba. Misiunea a fost foarte dificilă, din cauza relifeului, copiii au alunecat într-o râpă și a fost vizibilitatea scăzută. ATV-ul era mult mai departe de către cei doi, a declarat Tudor Paul, medic SMURD Târgu Mureș.

”Din păcate un eveniment frumos se putea transforma într-un eveniment nefericit, împreună cu amblulanța cu poliția și cu jandarmii am intervenit pentru salvarea a două persoane, doi minori, de 14 și 15 ani, căzuți de la o înălțime de câțiva zeci de metri, într-o râpă cu ATV-ul.

Am solicitat sprijin cu elicopterul de la SMURD Târgu Mureș și prin troliere i-am salvat pe cei doi minori. Au fost evacuați în siguranță fără traumatisme importante” a declarat șeful Alba, Ovidiu Costea.

”A fost o intervenție impecabilă a celor de la SMURD, Amblulanță, colegii de la MAI, poliție, jandarmi, ISU au acționat impecabil. Nu pot decât să îi felicit, felicitări echipajului SMURD, care a venit cu elicopterul de la Târgu Mureș și colegul nostru de la ISU, alpinistul care a coborât și a scos copiii din râpă.

Un accident care putea să devină o dramă, dar faptul că s-a acționat integrat a fost foarte pozitiv și așa dorim să acționăm și în continuare”, a precizat prefectul de Alba, Nicoale Albu.

Polițiștii din Alba au deschis un dosar penal

Potrivit IPJ Alba, la data de 1 mai, în jurul orei 14,30, doi frați, din municipiul Alba Iulia, un băiat de 14 ani și o fată de 12 ani, în timp ce circulau cu un ATV, în scop de agrement, în afara drumului public, în zona denumită ”Râpa Roșie”, situată în apropierea municipiului Sebeș, au căzut în râpă.

La locul accidentului au intervenit numeroase forțe de salvare, inclusiv un elicopter SMURD, cu ajutorul căruia cei doi minori au fost scoși din râpă, ulterior fiind transportați la spital.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Video: Momentul în care unul dintre copii a fost salvat cu ajutorul elicopterului

YouTube video

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. kretz

    duminică, 01.05.2022 at 16:52

    tipic pt „organizarea” unui astfel de eveniment in alba si in ro in general. cum naiba s-a putut autoriza desfășurarea pe un deal periculos a unui eveniment cu sute de participanti fără ca organizatorul să aibă minima obligatie de a avea acolo si o ambulanta pt urgente? cum naiba nu s-a delimitat clar zona periculoasă? acum degeaba vin albu si dumitrel in mare grabă, câte vreme institutiile statului abilitate – aflate în subordinea lor – nu și-au făcut treaba. in ro trebuie sa moara oameni si abia apoi se iau ceva masuri. foarte palide insa. n-am invatat absolut nimic din tragedia de la colectiv. românii continuă să moară iar autoritățile se distreaza de 1 mai

  2. Gelu Stoian

    duminică, 01.05.2022 at 19:35

    Kretu-le : Este usor sa critici de pe margine, CretinuLE ! Mai greu este sa Actionezi, pentru salvarea Vietii unor Copii , MagaruLE !!!!!

  3. Gelu Stoian

    duminică, 01.05.2022 at 19:47

    Parintii „Istetului” Baiat de 14 Ani, si a ” Desteptei ” Fetite de DOAR 12 Ani, ce-au FACUT ? Care dintre ei Le-a Cumparat, In LOC de Bicicleta sau Trotineta, un ATV ?? Care nu-i chiar IEFTIN !!!!! Sa Multumeasca ( Toti PATRU parinti ) Lui Dzeu, ca au FOST salvati, cu toate traumatismele CU care s-au ALES din AVENTURA lor !!!!!!!!!!!!!! Poate ca-n Spitalul de Urgenta din Alba Iulia, pana la vindecarea lor ( cu fracturile nu-i chiar de GLUMIT ) vor medita, si NU se vor MAI Aventura cu ATV-uri prin toate VAGAUNILE, iar la Toamna sa urmeaze Cursurile Scolare ! Care pereche de parinti ( Stabi ? ) a avut Bani sa Cumpere ACEST ATV ( vehicol cu motor pe benzina, cu roti de diametru mare, cu striatii speciale, pentru aderenta marita la teren ) ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax