Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT la Sebeșel. Două minore care circulau pe o trotinetă electrică, rănite după ce au fost lovite cu oglinda de o mașină

Publicat

trotineta electrica

Două minore în vârstă de 13 ani, care circulau joi noaptea pe o trotinetă electrică, pe strada Principală din Sebeșel, au fost lovite de o mașină condusă de un tânăr din comuna Săsciori.

Cele două nu purtau elemente vestimentare reflectorizante și se deplasau pe aceeași bandă de circulație, dar din sens opus. În urma evenimentului, minorele au suferit leziuni corporale ușoare. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 2 septembrie 2021, în jurul orei 22:00, pe strada Principală din localitatea Sebeșel, un tânăr de 22 de ani, din comuna Săsciori, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, a acroșat, cu oglinda din partea dreaptă, două minore, ambele de 13 ani, care circulau pe o trotinetă electrică, pe aceeași bandă de circulație dar din sens opus, fără a purta nici un fel de element vestimentar reflectorizant – fluorescent.

În urma accidentului, cele două minore au suferit leziuni corporale ușoare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Reprezentanții IPJ Alba reamintesc:

  • Trotinetele electrice pot fi conduse doar de persoane care au  vârsta de cel puțin 14 ani, transportul pasagerilor fiind interzis.
  • Trotinetele electrice pot fi conduse numai pe pista pentru biciclete, iar în lipsa acestei piste, pot circula doar pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h.
  • Viteza maximă admisă pentru trotinetele electrice este de 25 km/h.
  • Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.
  • Echiparea trotinetelor electrice care circulă pe drumurile publice cu mijloace de iluminare și dispozitive reflectorizant-fluorescente este obligatorie, iar circulația pe timp de noapte fără aceste mijloace și dispozitive în stare de funcționare este interzisă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    vineri, 03.09.2021 at 12:53

    minorii nu au voie cu bicicleta/trotineta pe carosabil.
    Parintii lor ce pazesc? Asteapta „sa vina cineva sa faca ceva” sa le creasca si copii?

    Amenda pentru parinti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax