Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Accident mortal la Câmpeni, produs din vina unui șofer de 80 de ani, dar și a victimei. Ce au decis magistrații Curții de Apel

Publicat

Un accident rutier produs în Câmpeni, în urmă cu doi ani, care a dus la decesul unui bărbat a fost soluționat definitiv de magistrații Curții de Apel Alba Iulia. 

Este vorba despre un accident mortal care s-a produs în dimineața zilei de 12 octombrie 2020.

După o primă decizie pe rolul Judecătoriei Câmpeni, dosarul a ajuns în apel, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

În data de 4 august 2023, magistrații instanței superioare au dat o decizie finală în acest sens.

Importat în decizia luată a fost și expertiza tehnică judiciară care explică cum s-a produs accidentul și cine se face vinovat.

Cazul a fost mediatizat și de reprezentații IPJ Alba, la data producerii accidentului.

Atunci polițiștii au transmis următoarele:

”La data de 12 octombrie 2020, în jurul orei 5.30, pe DN 75, pe raza orașului Câmpeni, un bărbat de 80 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în direcția Câmpeni – Bistra l-a surprins și accidentat pe un bărbat de 57 de ani, din comuna Albac, care se deplasa, în calitate de pieton, în aceeași direcție de mers”, precizat reprezentații IPJ Alba, în ziua producerii accidentului.

Ce au concluzionat experții tehnici

Potrivit experților care au analizat cazul:

Dinamica producerii accidentului: în data de 12.10.2020, în jurul orelor 05:17, în condiții de noapte, autoturismul OPEL se deplasează pe DJ75 pe raza localității Câmpeni, ajungând în zona km 78.

În același timp, pe acostamentul din partea dreaptă a direcției sale de mers se afla staționat microbuzul din care au coborât (n.r. două persoane printre care și victima), care au plecat spre parcarea magazinului Peny aflată la aprox. 200 metri, trecând pe lângă o trecere de pietoni.

Cei doi pietoni s-au deplasat pe partea dreaptă a drumului, unul lângă celălalt

După ce pietonii parcurg aprox. 80 metri, din fața lor se deplasa autotractorul marca VOLVO

În același timp, în același loc ajunge șu autoturismul OPEL care, deranjat de farurile autovehiculului ce se deplasa din sens invers, nu-i observă pe cei doi pietoni, astfel că nu păstrează o distanță laterală față de aceștia și-l lovește cu partea dreaptă a autoturismului pe victimă, pe care-l proiectează pe acostament.

În urma impactului cu autoturismul, pietonul suferă multiple traumatisme în urma cărora decedează.

Inculpatul  oprește autoturismul pe partea dreaptă după aproximativ 70 metri;

– viteza de deplasare a autoturismului în momentul premergător accidentului: în momentul premergător accidentului, autoturismul marca OPEL se deplasa cu o viteză de aprox. 72 kilometri la oră.

– condițiile de evitare a accidentului: accidentul din data de 12.10.2020 putea fi evitat atât de conducătorul auto, cât și de pieton.

– inculpatul putea evita producerea accidentului dacă conducea autoturismul cu viteza legală, iar, în momentul în care a observat că din sens opus se deplasa un alt autovehicul, drumul fiind în aliniament, reducea viteza astfel încât să-l poată opri în condiții de siguranță.

– victima putea evita producerea accidentului dacă, în momentul în care a ajuns în dreptul trecerii de pietoni, traversa drumul și ulterior se deplasa pe partea stângă a drumului, pe trotuar sau acostament.

Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia

Șoferul, bărbatul de 80 de ani din Câmpeni a fost condamnat la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare și la 70 de zile de muncă în folosul comunității.

De asemenea a în dosar au mai fost impuse.

O persoană, una dintre părțile civile din dosar va primi daune materiale de 750 de lei și daune morale de 60.000 de lei.  De asemenea va primi și o rentă viageră lunară de 591 de lei.

Tot în dosar au mai fost și alte patru părți civile, rude ale victimei care vor primi despăgubiri civile de câte 750 de lei, precum și daune morale de 50.000 de lei fiecare.

Decizia de la Curtea de Apel Alba Iulia a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax