Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Accident pe DN1. Un TIR s-a răsturnat pe şosea, la ieşire din Aiud spre Cluj. Circulaţia a fost blocată cinci ore

Publicat

pompier

Un accident rutier s-a petrecut duminică seara, în jurul orei 21.00, la ieşire din Aiud spre Cluj, pe DN1, între un autoturism şi un TIR. O persoană a rămas blocată în caroseria maşinii şi a fost necesară intervenţia echipajelor de descarcerare ISU Alba. În urma impactului, TIR-ul s-a răsturnat pe şosea, blocând ambele sensuri de mers, pentru mai mult de două ore.

În jurul orei 23.15, traficul a fost reluat pe sensul de mers Aiud – Turda – Cluj-Napoca. Se circula alternativ. În jurul orei 2.00, în noaptea de duminică spre luni, traficul a fost reluat în condiţii normale. Circulaţia a fost afectată timp de cinci ore.

Traficul rutier a fost iniţial deviat pe rute ocolitoare, până la îndepărtarea TIR-ului răsturnat pe şosea.

UPDATE, Ora 21.10: Din primele informaţii, persoana care a avut nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare este şoferul autoturismului. Acesta acuza dureri în zona spatelui. Potrivit ISU Alba, TIR-ul este încărcat cu granule de plastic, ce nu prezintă pericol de explozie. Nu erau semnalate scurgeri de combustibil pe carosabil.

Accidentul s-a petrecut pe porţiunea de drum între Aiud şi Miraslău, unde se află şi succesiunea de curbe periculoase ce este marcată cu restricţie de viteză şi este cunoscută ca o zonă în care se petrec foarte des evenimente rutiere.

UPDATE, Ora 21.44: Bărbatul care conducea autoturismul a fost scos din maşină şi preluat de o ambulanţă, pentru a fi transportat la spital. Autoturismul este un Opel Vectra cu numere de Braşov şi circula înspre Cluj. TIR-ul se afla în trafic, din sens opus, la momentul accidentului. Din primele date, autoturismul ar fi derapat într-o curbă, a lovit TIR-ul şi a ajuns în şanţul de pe partea dreaptă a carosabilului. În aceste momente, TIR-ul ocupă marea parte a şoselei, pe ambele sensuri de mers, răsturnându-se în urma impactului. Persoanele care se aflau în TIR nu au solicitat transportarea la spital, se pare că acestea nu au suferit leziuni.

Potrivit IPJ Alba, circulaţia este în continuare blocată pe ambele sensuri ale DN1, la ieşire din Aiud spre Miraslău, de TIR-ul care s-a răsturnat în urma impactului cu autoturismul. Circulaţia va rămâne blocată până se va găsi un utilaj de mare tonaj care să poată ridica TIR-ul. Din primele cercetări, accidentul a fost provocat de şoferul autoturismului, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi, într-o curbă, a derapat şi a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de TIR. Şoferul autoturismului a fost transportat la spitalul din Aiud. TIR-ul are numere de înmatriculare de Bihor.

UPDATE, Ora 23.15: Circulaţia s-a reluat pe sensul de mers Aiud – Cluj Napoca. Se intervine în continuare pentru îndepărtarea TIR-ului de pe carosabil. Şoferul autoturismului implicat în accident se află la spitalul din Aiud. Este din Ocna Mureş  şi are 29 de ani.

UPDATE, Ora 2.00: Traficul rutier a fost reluat în condiţii normale.

Vă prezentăm comunicatul IPJ Alba: „La data de 22.01.2012, ora 21.05, pe DN 1, km 413+ 320 metri, în afara localităţii Aiud, Z.A., de 29 de ani, din Ocna Mureş, în timp ce conducea un autoturism, un a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi într-o curbă,  a pierdut controlul autovehiculului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autotractor cu semiremorcă, condus de M.M.T., de 46 de ani, din municipiul Oradea, judeţul Bihor.
În urma accidentului, conducătorul autoturismului a suferit leziuni corporale grave, fiind transportat la spitalul din Aiud pentru acordarea de îngrijiri medicale.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. adrian

    luni, 23.01.2012 at 10:59

    Dumineca ce cauta un TIR pe sosea?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax