Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ACCIDENT rutier la Daia Română. Biciclistă lovită de o mașină, după ce a traversat strada fără să se asigure

Publicat

accident bicicleta

O femeie în vârstă de 37 de ani din comuna Daia Română a ajuns la spital, marți dimineața, după ce a fost acroșată de un autoturism. În timp ce circula pe o bicicletă, s-a angajat în traversarea drumului public fără să se asigure, împrejurare în care a fost acroşată o mașină.

Potrivit IPJ Alba, la data de 7 august 2018, în jurul orei 06.45, poliţiştii rutieri din Sebeş au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier ce a avut loc pe strada Principală din localitatea Daia Română.

O femeie de 37 de ani, din comună, în timp ce circula pe o bicicletă, s-a angajat în traversarea drumului public fără să se asigure, împrejurare în care a fost acroşată de un autoturism ce era condus de un bărbat de 61 de ani, din aceeaşi localitate.

În urma accidentului, biciclista a suferit leziuni corporale şi a fost transportată, conştientă, la spitalul din Sebeş unde a rămas internată.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente, poliţiştii le recomandă bicicliştilor:

  • Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul!
  • La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră!
  • Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul!
  • Nu circulaţi cu bicicleta sub influenta băuturilor alcoolice!
  • Nu transportaţi pe bicicletă altă persoană!
  • Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!
  • Este recomandabil să purtaţi o cască de protecţie omologată!
  • Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant)!

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax