Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: ACCIDENT rutier la ieșire din Petrești spre Sebeș: Un șofer băut a lovit cu mașina un autoturism, pe contrasens

Publicat

politia-accident-noaptea

Un accident rutier s-a produs vineri seara, pe strada 1 Mai din Petrești. Un șofer din comuna Săsciori, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra autoturismului, a pătruns pe contrasens unde a lovit o mașină condusă de un tânăr. 

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, la data de 24 ianuarie 2020, în jurul orei 21:20, polițiștii din Sebeș au intervenit pe strada 1 Mai din Petrești unde a fost semnalat un accident rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări a rezultat că un bărbat de 33 de ani, din comuna Săsciori, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Petrești.

În urma testării celor doi conducători auto, cu aparatul etilotest, pentru bărbatul de 33 de ani a rezultat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta a fost întocmit dosar penal în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Polițiștii din Alba atrag atenția: conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.

„Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg./l pe etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

O concentraţie alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravenţională şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Nu conduceți sub influența alcoolului!

Pentru un trafic rutier în condiții de siguranță recomandăm conducătorilor auto să adapteze, permanent, viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic, să nu efectueze depășiri riscante și să fie atenți la pietoni”, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Știrea inițială:

Potrivit IPJ Alba, în accident au fost implicate două autovehicule, iar în urma cercetărilor s-a constatat că unul dintre șoferi a consumat alcool.

În urma coliziunii nu au fost persone rănite.

Pe timpul cercetărilor de la fața locului traficul s-a desfășurat cu dificultate, formându-se coloane de mașini pe ambele sensuri.

Sursa foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax